Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο, έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από μια πρωτότυπη σειρά ολοκληρωμένων επιδείξεων μόδας µε ρούχα και αξεσουάρ κατασκευασµένα από υλικά ζαχαροπλαστικής κερδίζοντας τις εντυπώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2009 παρουσίασε στην έκθεση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής ΑΡΤΟΖΑ το πρώτο Sweet Fashion by C. Vergados ενώ ακολούθησε το Sweet Fashion 2 by C. Vergados τον Φεβρουάριο του 2011, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις µέσα από την προβολή του σε πολλές τηλεοπτικές εκποµπές. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι δουλειά του παρουσιάστηκε και στο κρατικό κανάλι της Γαλλίας TF2.

Το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευµένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του Φρανσουά Γκανιέ στη νότια Γαλλία και το 2013 το Sweet Fashion by C. Vergados ταξίδεψε στο Μόντρεαλ του Καναδά, κερδίζοντας για ακόµα µία φορά τις εντυπώσεις. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική σε γνωστό ΙΕΚ ενώ το Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο του με τίτλο Σχολείο Ζαχαροπλαστικής, που έγινε best seller και απέσπασε το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ ενώ ακολούθησε το βιβλίο Γλυκά Χωρίς, γιατί τελικά τα γλυκά είναι για όλους, που διακρίθηκε στα Gourmand World Cookbook Awards.

Η συνταγή που ο pastry chef ετοίμασε στην κουζίνα του Olivemagazine.gr για το Chef Stories

Cookies με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Υλικά
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια ή σταγόνες σοκολάτας
250γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλυκού σόδα
2 κάψουλες βανιλίνης
½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
120ml ηλιέλαιο
60ml νερό
50ml χυμό πορτοκάλι
10ml κονιάκ
25γρ. μέλι

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το νερό, το κονιάκ, το μέλι, την κανέλα, το γαρίφαλο και τις βανίλιες και ανακατεύετε με σύρμα χειρός. Διαλύετε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και τη ρίχνετε στο προηγούμενο μίγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και τη σοκολάτα και ομογενοποιείτε τα υλικά ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Μοιράζετε τη ζύμη με δύο κουτάλια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Φωτογραφίες: Ελευθερία Βασιλειάδη, Αρχείο Χρήστου Βέργαδου