Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 η λέσχη φίλων κρασιού «Wine Club THESSALONIKI ’96», διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο «The Met Hotel» με έμφαση στο ροζέ κρασί και τις τάσεις που το αφορούν.

Η επιλογή της θεματικής της συζήτησης προφανώς δεν είναι τυχαία δεδομένου ότι τα ποσοστά πωλήσεων των ροζέ κρασιών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση. Σημειώνουμε ότι η κατανάλωση ροζέ κρασιών αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας φτάσει στα 24,3 εκατ. εκατόλιτρα (O.I.V. Statistics 2015).

Υπολογίζεται μάλιστα ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών διεθνώς. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα παρουσιαστεί σε αριθμούς, πίνακες και διαγράμματα η εντυπωσιακή αυτή αύξηση των πωλήσεων των ροζέ κρασιών ενώ θα γίνει εκτενής συζήτηση αναφορικά με τους λόγους που την προκάλεσαν.

Think-Pink-στο-Wine-Club-THESSALONIKI'96

Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. Οι κύριες ροζέ χώρες και τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παγκόσμια «ροζέ» παραγωγή είναι οι:

Γαλλία: 28%
Ισπανία: 21%
Η.Π.Α.: 14%
Ιταλία: 10%
Νότιος Αφρική: 3%
Γερμανία: 2%

Το πρόγραμμα ξεκινά με εμπεριστατωμένη εισήγηση και συνεχίζει με τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ροζέ κρασιών από ολόκληρη την αμπελουργική Ελλάδα διερευνώντας τον ρόλο της ποικιλιακής σύνθεσης, της περιοχής προέλευσης, των οινοποιητικών τεχνικών με τη συμμετοχή του οινολόπου και οινοποιού Νίκου Καρατζά από την «Oenops».

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Το ραντεβού είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

info
The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη), ώρα έναρξης: 20.00