selinoriza_giaxni_anoigma
clock icon
1:15'

Σελινόριζα με αρακά ασπρογιαχνί

Υλικά

  • 70ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100γρ. πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 300γρ. αρακά κατεψυγμένο
  • 400γρ. σελινόριζα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ένα χορταστικό και θρεπτικό φαγητό και, αν έχετε παιδιά, θα λατρέψουν τη γλύκα της σελινόριζας. Χρησιμοποιήστε το ασπρογιαγχνί ως βάση για να ετοιμάστε άλλα φαγητά προσθέτοντας κοτόπουλο ή ψάρι. Μαγειρέψτε το και σκέτο με αβγολέμονο, που του ταιριάζει ιδανικά.

Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.

Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετεαμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.

Βήμα 4

Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετεαμέσως.

Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook