Ένα χορταστικό και θρεπτικό φαγητό και, αν έχετε παιδιά, θα λατρέψουν τη γλύκα της σελινόριζας. Χρησιμοποιήστε το ασπρογιαγχνί ως βάση για να ετοιμάστε άλλα φαγητά προσθέτοντας κοτόπουλο ή ψάρι. Μαγειρέψτε το και σκέτο με αβγολέμονο, που του ταιριάζει ιδανικά.
Υλικά
- 70ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 100γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 300γρ. αρακά κατεψυγμένο
- 400γρ. σελινόριζα
- 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- 300ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό
- 1-2 λεμόνια
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα λαχανικά και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες, τα καρότα και το πράσο σε ροδέλες και τη σελινόριζα σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Κατόπιν ρίχνετε μέσα τις πατάτες, τα καρότα, το πράσο και τον αρακά και ανακατεύετε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τη σελινόριζα και τον άνηθο.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε και το ζεστό ζωμό ή νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό.
Βήμα 4
Όταν είναι έτοιμο, περιχύνετε με το χυμό λεμονιού, κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού και σερβίρετεαμέσως.
Φωτογραφία-Food Styling: Εύα Μονοχάρη – Funky Cook