Στη Γλυφάδα, πλάι ακριβώς στο Pere Ubu -στο μαγαζί που τα έχει όλα, από περιώνυμο, δημιουργικό brunch μέχρι κουζίνα μεσημεριανή και βραδινή, σνακ και τρελά κέφια που αντηχούν όλες τις νότιες φυλές στο πεζοδρόμιό του- μόλις γεννήθηκε το θαλασσινό αδελφάκι του, κολλητό, σιαμαίο και ολίγον εκκεντρικό.

perre0268

perre0291

Το Sea Spice, με την ίδια cosmopolitan διάθεση και σε ένα ντεκόρ που θυμίζει Μανχάταν, θα σε εντυπωσιάσει πρωτίστως με την τεράστια μπάρα του, που σε κάνει να απορείς πού να χρησιμεύει σε ένα μαγαζί όπου ήρθες για να φας το -δημιουργικό- ψαράκι σου. Η απορία θα σου λυθεί στη χώνεψη, όταν τα φώτα βασιλεύουν και ο Dj ανεβάζει τα ντεσιμπέλ σε ελληνικούς τόνους, σε ένα τρικούβερτο πάρτι με κοκτέιλ που σβήνει μόνο με το πρώτο φως του ήλιου.

perre0795

perre0307

Ο Κώστας Τσίγκας, φιλόσοφος και διανοητής της γεύσης, εδώ κουρδίζει θαλασσινά τη φαντασία του σε ένα μενού που λατρεύει τη βιολογική, καλύτερη πρώτη ύλη. Υλικά που δεν θα τα φανταζόσουν ποτέ να κάνουν μαζί χωριό εδώ βιώνουν τον τέλειο γάμο, σε ευτυχείς συνδυασμούς που ενώνουν την Ελλάδα με την Ασία, την Ιταλία, τον πλανήτη της νοστιμιάς γενικότερα. Θα επιστρέψεις οπωσδήποτε για τη φρεσκάδα της σαλάτας με το αβοκάντο, τις γαρίδες, την πράσινη ντομάτα και τη σος με πιπεριά χαλαπένιος. Για τη γήινη, βελούδινη νοστιμιά των άγριων girolles μανιταριών με το βούτυρο αμυγδάλου. Για τα αχνιστά μύδια με κρέμα καρύδας, κόλιανδρο, σχοινόπρασο, βασιλικό και φιλιππινέζικη κέτσαπ με σόγια. Για την πίτσα με σπιτική ζύμη, τσίλι, παπάγια και χταπόδι μαγειρεμένο α λα μεξικέν. Στο μοίρασμα ενός μεζέ, όλα θα τα γευτείς πρωτόγνωρα: το τζατζίκι με καρύδα, τη φάβα με καπνιστή πανσέτα, το χούμους από φακή, την ταραμοσαλάτα με κουνουπίδι, τον κολιό tataki με γλυκόξινη σος miso. Για τον γλυκό εξωτισμό ενός χαβανέζικου poke με φρέσκο τόνο, παπάγια, σουσάμι και φύκια wakame.

Δείτε επίσης
Πώς διαμορφώνεται η γαστρονομική σκηνή της σεζόν;

info
Κύπρου 80, Γλυφάδα, τηλ. 212 1054489

Το άρθρο της εβδομάδας