Λάτρεις της… πειραματικής κουζίνας πανηγυρίστε! Τα αβγά που είναι «βυθισμένα» στα… σύννεφα έχουν καταλάβει τα social media και θα σάς αρέσουν πολύ!
Η νέα παράκρουση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει πρωταγωνιστή έναν από τους μεγαλύτερους stars του #foodporn, το αβγό. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη λοιπόν, τις τελευταίες μέρες έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν μέσω των social media το πιο εντυπωσιακό και… νόστιμο αβγό «σύννεφο», επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία, αλλά και στη μαστοριά στην κουζίνα.
Ο τρόπος παρασκευής είναι απλός, αλλά ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να ξεχωρίζει. Τα βασικά βήματα είναι.
*Ξεχωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι
*Χτυπάτε το ασπράδι για να φτιάξετε μαρέγκα, μέχρι να μετατραπεί σε κρέμα.
*Ψήνετε στο φούρνο τη μαρέγκα, σε όποιο σχήμα επιθυμείτε, για διάστημα 5 έως 7 λεπτών.
*Ακολούθως τοποθετείτε τον κρόκο και ψήνετε για άλλα δύο λεπτά.
Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μελάτο αβγό και μία ωραία κρούστα γύρω του, σε πορτοκαλί – από το ψήσιμο – απόχρωση σαν να το χτυπούν οι ακτίνες του ηλιοβασιλέματος.
Δείτε επίσης
Ο γύρος του κόσμου με 1 αβγό!