Πολλές και διάφορες οι συνταγές όπου χρησιμοποιούμε την κινόα. Γνωρίζατε όμως ότι η δημοφιλής υπερτροφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παραγωγή ουίσκι;
Η κινόα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει περιζήτητη καθώς οι καταναλωτές που αναπτύσσουν πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες αυξάνονται. Στις κουζίνες η εμφάνισή της γίνεται ολοένα και πιο αισθητή, μήπως όμως ήρθε η ώρα της να «κατακτήσει» και… τα μπαρ;
Οι υπεύθυνοι του οινοποιείου Corsair Distillery στο Nashville στην Αμερική είχαν την ιδέα να συνδυάσουν ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά,το ουίσκι, με μία από τις εξίσου δημοφιλείς υπερτροφές, την κινόα. Επιστράτευσαν λοιπόν στην παραγωγική διαδικασία του γνωστού ποτού τη λευκή και την κόκκινη κινόα και έφτιαξαν ένα νέο είδος ουίσκι, με πιο γήινη και ιδιαίτερη γεύση.
Η καινοτομία τους στο χώρο, μέχρι στιγμής μοναδική στο είδος της, όπως ήταν φυσικό, δεν πέρασε απαρατήρητη και απέσπασε βραβεία από σχετικούς διαγωνισμούς διεθνούς κύρους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν θα βρείτε στην ιστοσελίδα του οινοποιείου http://www.corsairartisan.com/quinoa_whiskey.html