Αυτή η εύκολη πατσαβουρόπιτα ετοιμάζεται γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη πιο γρήγορα γιατί ο συνδυασμός της φρουτένιας γεύσης του λωτού με την βουτυράτη γεύση από το κατσικίσιο τυρί, είναι πραγματικά ακαταμάχητος.
Υλικά
- 6 λωτούς, υπερώριμους
- 6 φύλλα κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 300 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
- 120 γρ. καρυδόψιχα
- 1 πρέζα κανέλα
- 200 ml κατσικίσιο γάλα
- 1 αυγό
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τους λωτούς και τους σπάμε με τα χέρια. Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το κατσικίσιο τυρί και την κανέλα.
Βήμα 2
Βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και στρώνουμε τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα και τοποθετώντας τα με τις γωνίες τους σε διαφορετικά σημεία, ώστε να καλύψουν ομοιόμορφα τον πάτο και τα τοιχώματα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τα φύλλα κρούστας που εξέχουν προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα «στεφάνι» και τοποθετούμε από πάνω τους λωτούς χωρίς να πιέζουμε. Προσθέτουμε τα καρύδια.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35΄. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και σερβίρουμε.