Κάθε χρόνο, την 28η Οκτωβρίου, αν και δεν είναι έθιμο της γιορτής αλλά περισσότερο συνήθεια, η μυρωδιά του μπακαλιάρου σκορδαλιά γεμίζει τα σπίτια. Μας θυμίζει ότι η ψαροφαγία είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας, και κάτι που θα μπορούσαμε να καθιερώσουμε πολύ συχνότερα.
Μπορούμε να βάζουμε τη θάλασσα πιο συχνά στο πιάτο μας, με γεύσεις που μας θυμίζουν νησί, καλοκαίρι και υγεία. Και όχι μια φορά στο τόσο, όπως σε εθνικές γιορτές και σε περιόδους νηστείας. Και, αν και ο μπακαλιάρος σκορδαλιά είναι όντως μια επική συνταγή, δεν είναι η μοναδική μας επιλογή.
Ας δούμε, λοιπόν, μαζί μερικές ιδέες.