Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 25/8
Θασιώτικοι γιουφκάδες με ρεβίθια, φιλέτο χριστόψαρου, μύδια, σύγλινο Μάνης και σφέλα
Σε αυτή τη συνταγή η Σταυριανή Ζερβακάκου συνδυάζει μοναδικά τα ζυμαρικά με ψάρι, θαλασσινά. κρέας και τυρί όλα σε ένα πιάτο! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τρίτη 26/8
Σουτζουκάκια σμυρναίικα με πατάτες τηγανητές
Τα σμυρναίικα σουτζουκάκια, ίσως το πιο αγαπημένο μας φαγητό με άρωμα Εγγύς Ανατολής, ταξίδεψε στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες της Σμύρνης και της Μικράς Ασίας. Συχνά σερβίρονται και με ρύζι ή πουρέ. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Τετάρτη 27/8
Αθερινόπιτα χιώτικη με αρωματικά
Η Γεωργία Κοφινά μάς φτιάχνει παραδοσιακή χιώτικη συνταγή ελαφρώς πειραγμένη, με καλοκαιρινά αρώματα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ
Πέμπτη 28/8
Σπετζοφάι με κους κους Θράκης
Το σπετζοφάι μαγειρεμένο με μια μελωμένη σάλτσα συναντά το μικροσκοπικό κους κους Θράκης, λίγο πικάντικο μπούκοβο και κάθε μπουκιά μάς προσφέρει την ιδανική απόλαυση! Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Παρασκευή 29/8
Φρέσκα φασολάκια και φασόλια χάντρες με σύγκλινο σοτέ
Ο Ηλίας Μαμαλάκης μάς προτείνει τα κλασικά πράσινα φασολάκια γιαχνί που όταν «παντρεύονται» με μπαρμπουνοφάσουλα και σύγκλινο, δίνουν ένα ιδιαίτερο λαδερό που θα σας ξαφνιάσει με τη γεύση του. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σάββατο 30/8
Ψητά ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ρεβίθια και ντομάτα
Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης μάς προτείνει να φουρνίζουμε υπέροχες μελιτζάνες, γεμιστές με ρεβίθια και ντομάτα και υπόσχεται πως θα γίνει το αγαπημένο μας πιάτο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κυριακή 31/8
Αρμένικα κεμπάπ με σάλτσα εσμέ
Τα πιο ζουμερά και νόστιμα κεμπάπ ψήνονται με αρμένικη συνταγή. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συνταγές το μυστικό είναι τα φρέσκα μυρωδικά. Συνοδεύστε με γιαούρτι και την ντοματένια-πικάντικη ωμή σάλτσα ντομάτας εσμέ! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Σαλάτα
Μπριάμ σε κρύα σαλάτα με φέτα και δυόσμο
Το μπριάμ στην κλασική εκδοχή του, απλό και απολαυστικό, σερβιρισμένο με κύβους φέτας. Το απόλυτο φαγητό του καλοκαιριού. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Ορεκτικό
Μπρουσκέτες με τηγανητά κεράσια και φέτα
Τηγανίζουμε τα καλοκαιρινά κεράσια και τα συνδυάζουμε με φέτα για να φτιάξουμε μπρουσκέτες ως λαχταριστό ορεκτικό για κάθε τραπέζι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Επιδόρπιο
Κέρασμα με φιστίκι Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο
Αυτό το αγαπημένο αμυγδαλωτό του Στέλιου Παρλιάρου είναι τόσο εύκολο και απολαυστικό, που θα γίνει και δικό σας αγαπημένο, ειδικά τώρα που ξεκινάει η συγκομιδή στα πρώτα κελυφωτά φιστίκια. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.