Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό μενού της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 18/8

Μεξικάνικες πατάτες με μπίρα, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό

Μπορεί οι πατάτες να είναι συνήθως συνοδευτικό κάποιου κρέατος, αλλά αυτή η μεξικάνικη συνταγή είναι ένας πλήρης μεζές! Φτιάχνεται με τέλειες πατάτες που μοιάζουν με τηγανητές αλλά ψήνονται στον φούρνο, τσίλι κον κάρνε και τηγανητό αβγό που ταιριάζει απίστευτα πολύ. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Τρίτη 19/8

Σεβίτσε στυλ Ακαπούλκο

Το σεβίτσε δεν είναι μόνο περουβιανή υπόθεση! Απολαμβάνεται παντού και στο Μεξικό και αυτή την φορά θα το απολαύσουμε σε μία συνταγή που μας έρχεται από την πολιτεία Guerrero, και πιο συγκεκριμένα από την πρωτεύουσα του το Ακαπούλκο! Με την προσθήκη ρίγανης και χανιώτικου αβοκάντο μεταφερόμαστε απευθείας στην Κρήτη! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Τετάρτη 20/8

Γαρίδες σαγανάκι από τον Κερκυραίο σεφ Αλέξανδρο Κοσκινά

Ο Κερκυραίος σεφ Αλέξανδρος Κοσκινάς, που μαγειρεύει στη νεοταβέρνα Taverna 37, μάς δίνει τη συνταγή για τις πιο νόστιμες γαρίδες σαγανάκι. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πέμπτη 21/8

Πέννες αλά Νόρμα από τη Σικελία

Pasta alla Norma και εν προκειμένω penne alla Norma. Πρόκειται για μία από τις κλασικές συνταγές της Σικελίας, με τη μελιτζάνα να πρωταγωνιστεί στο πιάτο. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Παρασκευή 22/8

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και σάλτσα γιαουρτιού – άνηθου

Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σάββατο 23/8

Λαδένια με πελτέ και ξερή ρίγανη

Αυτή η λαδένια είναι ένα είδος ανοιχτής πίτας ή πίτσας με λίγα υλικά, που όλοι έχουμε στο σπίτι και είναι ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Κυριακή 24/8

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο

Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Αιγαίο που οι ντόπιοι απολαμβάνουν με κρασί και καλή παρέα. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαλάτα

Παντζιανέλα με ροδάκινα και ψημένο ψωμί

Το μπαγιάτικο καλοψημένο ψωμί είναι το μυστικό για να ετοιμάσετε την κλασική ιταλική σαλάτα. Σε αυτή την καλοκαιρινή εκδοχή προσθέτουμε φέτες από ζουμερά ροδάκινα και βέβαια μπόλικα φύλλα βασιλικού! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ

Σούπα

Πικάντικο γκασπάτσο με καρπούζι

Αναζωογονητική, ο απόλυτα σωστός χαρακτηρισμός για την σούπα γκασπάτσο με καρπούζι. Η ανδαλουσιανή σούπα σε μια από τις πιο λαχταριστές παραλλαγές τώρα που το καρπούζι και οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους! Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σούπα πεπόνι με βασιλικό, παγωτό γιαούρτι και γλυκό ντοματάκι

Επιδόρπιο με χαμηλές θερμίδες χωρίς λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη Α χάρη στο πεπόνι. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Επιδόρπιο

Ζελέ με καλοκαιρινά φρούτα και σαμιώτικο κρασί

Τι πιο δροσιστικό για ένα καλοκαιρινό, απογευματινό γλύκισμα; Ο σεφ Ανδρέας Λαγός προτείνει όλα τα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μπουκιά, αγκαλιασμένα με το αρωματικό ζελέ από σαμιώτικο κρασί. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ