Patates me avga_anoigma
clock icon
30'

Αυγά με πατάτες και φέτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες
  • 200 γρ. φέτα, βουτυράτη
  • ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Τα αυγά με τις πατάτες και τη φέτα δεν τα ανακατεύουμε συνεχώς, για να μη σπάσουν τελείως οι πατάτες.

Ένα από τα πιάτα που έχει φανατικούς φίλους και το οποίο θέλουμε να το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Τα αυγά με πατάτες τηγανητές αποτελούν έναν εξαιρετικό συνδυασμό και σε αυτή τη συνταγή η φέτα προσδίδει έξτρα νοστιμιά.

Κόβουμε τις πατάτες, όπως τις προτιμάμε για τηγανητές, ιδανικά μέτριου πάχους, και τις αλατίζουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά. Ουσιαστικά θέλουμε οι πατάτες να μην ξεροψηθούν, αλλά να «βράσουν» και να χρυσίσουν.

Αφού οι πατάτες τηγανιστούν, με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε μεγάλο τηγάνι.

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, ίσως και ελάχιστο αλάτι κατά βούληση. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και τη μισή ποσότητα της φέτας, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Αφήνουμε την κάτω πλευρά να ψηθεί χωρίς να ανακατέψουμε και μόλις δούμε ότι ψήθηκε, με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίζουμε να γυρίζουμε την ομελέτα σπάζοντάς τη σε μεγάλα κομμάτια.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, ανακατεύουμε μία ακόμη φορά μόλις τα αυγά έχουν ψηθεί και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τις πατάτες, όπως τις προτιμάμε για τηγανητές, ιδανικά μέτριου πάχους, και τις αλατίζουμε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά. Ουσιαστικά θέλουμε οι πατάτες να μην ξεροψηθούν, αλλά να «βράσουν» και να χρυσίσουν.

Βήμα 3

Αφού οι πατάτες τηγανιστούν, με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε σε μεγάλο τηγάνι.

Βήμα 4

Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι, ίσως και ελάχιστο αλάτι κατά βούληση. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και τη μισή ποσότητα της φέτας, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5

Αφήνουμε την κάτω πλευρά να ψηθεί χωρίς να ανακατέψουμε και μόλις δούμε ότι ψήθηκε, με ένα μεγάλο κουτάλι αρχίζουμε να γυρίζουμε την ομελέτα σπάζοντάς τη σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 6

Προσθέτουμε την υπόλοιπη φέτα, ανακατεύουμε μία ακόμη φορά μόλις τα αυγά έχουν ψηθεί και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη