Ένα πιάτο-έκπληξη, αφού όταν ακούμε «καρμπονάρα» σίγουρα δεν περιμένουμε έναν μεζέ από θράψαλο.

Υλικά
- 400 γρ. θράψαλο καθαρισμένο, σε λεπτές λωρίδες
- 3 κρόκους αυγών
- 3 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 3 φέτες μπέικον, σε λεπτές λωρίδες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- Μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μπασίνα βάζουμε τους κρόκου αυγών, την παρμεζάνα, το γάλα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε με ένα κουτάλι αφήνοντας όλα τα λιπαρά στο τηγάνι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι να κάψει ελαφρώς. Ρίχνουμε το θράψαλο και το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια και ζωηρά για περίπου 1'. Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε για 10'', ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού για να μαζέψουμε ό,τι έχει καραμελώσει.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού καυτό στην μπασίνα με το μείγμα κρόκων - παρμεζάνας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σάλτσα.
Βήμα 4
Προσθέτουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Φωτογραφία: Σωτήρης Χαμπάκης