Μία εύκολη συνταγή και αρκετά αγαπημένη για πολλούς που σπάει τη μονοτονία της ημέρας, ενώ αποτελεί μία εύκολη πρόταση για γλυκό

Υλικά
- 1 λίτρο νερό
- 700 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 ξυλάκια κανέλας
- 2 τμχ. αστεροειδές γλυκάνισο
- 1 κομμάτι τζίντζερ περίπου 5 εκ., σε λεπτές φέτες
- 1 λεμόνι ακέρωτο, τη φλούδα
- 2 κυδώνια, καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
- 250 ml γάλα φρέσκο
- 2 αυγά
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- λίγο βούτυρο, για το τηγάνι
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
Μερίδες: 4
Για τα κυδώνια
Για τις αυγοφέτες
Διαδικασία
Βήμα 1
Κυδώνια: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, βυθίζουμε μέσα τα κυδώνια, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, να πάρουν βαθύ κόκκινο χρώμα.
Βήμα 2
Τα σουρώνουμε και όταν κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο βάζο αποστειρωμένο ή σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς στο ψυγείο.
Βήμα 3
Το σιρόπι που έμεινε το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου να γίνει πιο παχύρρευστο. Όταν κρυώσει, το φυλάμε και αυτό σε ένα γυάλινο βάζο (αποστειρωμένο) στο ψυγείο.
Βήμα 4
Αυγοφέτες: Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα με έναν αυγοδάρτη, ώστε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία βάζουμε ένα κομματάκι βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει. Βυθίζουμε μια φέτα ψωμί μέσα στο μείγμα αυγού, τη στραγγίζουμε λίγο και την τοποθετούμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 6
Μεταφέρουμε την αυγοφέτα που έχουμε ετοιμάσει σε ένα καθαρό πιάτο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες με τα κυδώνια ποσέ και λίγο σιρόπι.
Συνταγή: Madame Gateaux
Styling: Τζαννής Σιφναίος
Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography