Sponsored Content
Το brunch είναι μια απολαυστική συνήθεια που τα τελευταία χρόνια αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα. Αλμυρές και γλυκές λιχουδιές με πρωταγωνιστές τα αβγά, τα τυριά, τα αλλαντικά, το μέλι, τη σοκολάτα και τα φρούτα συνθέτουν δημιουργικούς συνδυασμούς που μας χορταίνουν με τους πιο θρεπτικούς τρόπους. Η αλήθεια είναι ότι συνήθως η εμπειρία του brunch τοποθετείται εκτός σπιτιού στα διάφορα μαγαζιά της πόλης που πλέον προσφέρουν ολοένα και περισσότερες, και κυρίως πιο ενδιαφέρουσες, επιλογές. Ωστόσο, επειδή το σπιτικό έχει πάντα τη δική του ξεχωριστή χάρη, μπορούμε να επιλέξουμε να μείνουμε σπίτι και να δημιουργήσουμε τις δικές μας λιχουδιές με πρωτότυπες ιδέες και φυσικά τα καλύτερα υλικά.
Μπορούμε παίρνοντας έμπνευση από το εκλεκτό σαλάμι αέρος NIKAS, να φτιάξουμε χειροποίητη πίτσα με πράσινη πιπεριά και γραβιέρα και bagels γεμιστά με μαρούλι και τυρί κρέμα. Ακόμα, κρέπες με κασέρι και λιαστές ντομάτες και ρολά σφολιάτας με μπεσαμέλ και καπνιστό κίτρινο τυρί. Επίσης, μπορούμε να συνδυάσουμε το σαλάμι αέρος NIKAS με φέτα και ντομάτα, σε καγιανάδες, στραπατσάδες ή σε ρολά τορτίγιας. Άλλωστε, η πλούσια γεύση του δίνει μια άλλη διάσταση ακόμα και στο πιο απλό πιάτο και μπορει να ενωθεί σχεδόν με τα πάντα, ακόμα και με μέλι και βούτυρο πάνω από ζεστούς λουκουμάδες ή μαρμελάδες και chutney πάνω από αφράτο τσουρέκι.
Αβγά scrambled, αβγά benedict και αβγόφετες, κλαμπ σάντουιτς, pancakes και κρέπες είναι μόνο μερικές από τις συνταγές που επίσης μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι και να υποδεχθούμε την οικογένεια και τους φίλους για brunch. Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια ωραία ομελέτα ή αβγά scrambled τα οποία θα απογειώσουμε με καπνιστό μπέικον NIKAS. Ελαφρά σοταρισμένο, για να βγάλει τα αρώματά του και να γίνει τραγανό, συνδυάζεται τέλεια με τα αβγά και ταιριάζει ωραία πάνω σε προζυμένιο ψωμί. Επίσης απογειώνει φριτάτες, πίτες και πιτάκια με κάθε λογής φύλλο αλλά και αλμυρά κέικ ή τάρτες με τυριά και λαχανικά. Το ίδιο πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα έχουμε αν ψήσουμε ελαφρά ολόκληρες φέτες μπέικον NIKAS και τις προσθέσουμε σε ένα κλασικό κλαμπ σάντουιτς ή πάνω από ζεστά pancakes μαζί με ώριμο τσένταρ, μανιτάρια και ντοματίνια.
Κρουασάν με τραγανό μπέικον, αβγά scrambled και γουακαμόλε
Υλικά για 4-6 άτομα
4-6 κρουασάν βουτύρου, κομμένα στη μέση
1 χούφτα φύλλα baby ρόκα
Για τα αβγά scrambled
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
100ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για το γουακαμόλε
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και λιωμένο με ένα πιρούνι
1 μικρό κρεμμύδι
χυμό από 1 ½ λάιμ
ξύσμα από 1 λάιμ
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Αβγά scrambled: Σε ένα μπολ χτυπάμε με αβγοδάρτη πολύ καλά τα αβγά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το ελαιόλαδο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το ασπράδι να αρχίζει να πήζει, Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν είναι ακόμη ρευστά και αφράτα (πριν στεγνώσουν). Αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Γουακαμόλε: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε πολύ καλά με μεγάλο κουτάλι.
Μπέικον: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να αρχίσει να λιώνει το λίπος και να γίνεται τραγανό. Το γυρνάμε μερικές φορές μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.
Σύνθεση: Στρώνουμε τη ρόκα μέσα στα κρουασάν, από πάνω απλώνουμε το γουακαμόλε, τα αβγά scrambled και το τραγανό μπέικον. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.