makaronia_kolokuthakia_feta_anoigma
clock icon
30'

Ζυμαρικά κολοκυθιού με φέτα και λιαστή ντομάτα

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 65 γρ. λιαστές ντομάτες σε λάδι, ψιλοκομμένες
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο (από τις λιαστές ντομάτες)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 12 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Τι απαιτούν αυτά τα πεντανόστιμα και θρεπτικά ζυμαρικά κολοκυθιού; Μηδέν μαγείρεμα!

Ξεκινάμε με το κόψιμο των κολοκυθιών σε σχήμα ζυμαρικών χρησιμοποιώντας έναν σπιράλ κόφτη. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε για 10΄ να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια με τη σάλτσα φέτας και λιαστής ντομάτας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια δροσερά, προσθέτοντας προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε με το κόψιμο των κολοκυθιών σε σχήμα ζυμαρικών χρησιμοποιώντας έναν σπιράλ κόφτη. Τοποθετούμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια σε ένα μπολ και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε για 10΄ να βγάλουν τα υγρά τους και τα στραγγίζουμε καλά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φέτα με το γιαούρτι μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο από τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια με τη σάλτσα φέτας και λιαστής ντομάτας. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά από κολοκυθάκια δροσερά, προσθέτοντας προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.

Styling: Τζαννής Σιφναίος — Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography