Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 8/7
Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ιδανικό ψήσιμο ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα θερμόμετρο κρέατος.

Τρίτη 9/7
Μπουλέρι ή αλλιώς αυγά με πατάτες γιαχνί
Ενας μοναδικός μεζές για τη μέση με όνομα κυκλαδίτικο. Προζυμένιο ψωμί και φέτα απαραιτήτως! Συνοδεύεται καταπληκτικά με παγωμένη μπύρα. Η καλύτερη πρόταση για να ανοίξει η όρεξή μας πριν γευτούμε το καλοκαιρινό μενού των διακοπών μας.

Τετάρτη 10/7
Φακές σαλάτα στο χαρτί, με κολοκυθάκια, ντοματίνια και φέτα
Θρεπτική και νόστιμη σαλάτα με φακές στο χαρτί, που μπορεί να προσφερθεί και ως light γεύμα. Η απόλυτη καλοκαρινή πρόταση που συνδυάζει φυτικές ίνες, γεύση και άρωμα διακοπών.

Πέμπτη 11/7
Πέννες αλά νόρμα από τη Σικελία
Pasta alla Norma και εν προκειμένω penne alla Norma. Πρόκειται για μία από τις κλασικές συνταγές της Σικελίας, με τη μελιτζάνα να πρωταγωνιστεί στο πιάτο.

Παρασκευή 12/7
Κοτόπουλο με λαχανικά, χαλούμι και σάλτσα μυρωδικών
Νόστιμο, ελαφρύ και γεμάτο μυρωδικά, αυτό το ζουμερό κοτόπουλο κερδίζει επάξια μια θέση στο καλοκαιρινό μας τραπέζι και όχι μόνο. Η ελαφρώς πιπεράτη και πικάντικη σάλτσα-μαρινάδα ενισχύει δημιουργικά τη γεύση του κοτόπουλου, ενώ το ίδιο ακριβώς επιτυγχάνουν και τα λαχανικά που το συνοδεύουν.

Σάββατο 13/7
Tο τέλειο smashed burger
Κι όμως μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα και γρήγορα το λαχταριστό smashed burger που απολαμβάνουμε στο αγαπημένο μας μπεργκεράδικο, μένοντας στο σπίτι και επιχειρώντας να το ετοιμάσουμε με πολύ απλά υλικά που όλοι συνήθως φυλάμε στο ράφι ή στο ψυγείο της κουζίνας μας.

Κυριακή 14/7
Αρνάκι με πατάτες και σκόρδο
Ένα πιάτο αγαπημένο και χορταστικό, με ένα υλικό «έκπληξη». Η μαρμελάδα φραγκοστάφυλου απογειώνει την παραδοσιακή αυτή συνταγή που όλοι ξέρουμε, και μας τη συστήνει ξανά απ’ την αρχή.

Ορεκτικά
Κεφαλοτύρι με σουσάμι και σάλτσα μελιού.
Αυτό το τυρί σαγανάκι γίνεται ο πιο εύκολος και νόστιμος μεζές της παρέας για μπίρα ή κρασί, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Επιδόρπιο
Γνήσια ιταλική πανακότα βανίλια
Η τέλεια «panna cotta» (μαγειρεμένη κρέμα, στα ιταλικά) πρέπει ίσα να στέκεται, να μην είναι σφιχτή, αλλά μαλακή και κρεμώδης για να λιώνει στο στόμα. Eδώ, θα σας δίνουμε τη συνταγή για μια γνήσια αυθεντική ιταλική πανακότα στο σπίτι.