patatosalata me solomo psi1
clock icon
35'

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μπρικ

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 1 κιλό πατατούλες μικρές
  • 150γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
  • 1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ.γλυκού κάπαρη
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας μπρικ (αβγά σολομού ή οποιοδήποτε άλλου ψαριού)
  • 6 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι
  • Για τη σος

  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • ½ κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά

Tips

  • Αν βρείτε βιολογικές πατάτες δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το φλούδι τους, αφού έτσι γίνονται νοστιμότερες.
  • Αν θέλετε τη σαλάτα σας πιο πικάντικη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα μυριστικά, προσθέτοντας μαϊντανό, λίγη ματζουράνα και ένα κουταλάκι μίγμα για πουλερικά ή ψάρι.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με καπνιστή, ελληνική πέστροφα.

Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν σαλάτα αλλά και ως κυρίως πιάτο. Είναι πολύ πιο νόστιμη όταν οι πατάτες είναι ακόμη λίγο ζεστές.

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Προσέχετε το βράσιμό τους ώστε να μη σας λιώσουν αλλά να είναι al-dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή. Τις στραγγίζετε και καθαρίζετε τη φλούδα τους. Τις κόβετε στα δύο σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύετε απαλά με τη σος και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Βήμα 2

Προσέχετε το βράσιμό τους ώστε να μη σας λιώσουν αλλά να είναι al-dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή. Τις στραγγίζετε και καθαρίζετε τη φλούδα τους. Τις κόβετε στα δύο σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.

Βήμα 3

Χτυπάτε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύετε απαλά με τη σος και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή