Μπορείτε να τη σερβίρετε σαν σαλάτα αλλά και ως κυρίως πιάτο. Είναι πολύ πιο νόστιμη όταν οι πατάτες είναι ακόμη λίγο ζεστές.
Υλικά
- 1 κιλό πατατούλες μικρές
- 150γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε λωρίδες
- 1 αγγούρι μεγάλο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 κουτ.γλυκού κάπαρη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε ροδέλες
- 3 κουτ. σούπας μπρικ (αβγά σολομού ή οποιοδήποτε άλλου ψαριού)
- 6 κλωναράκια ψιλοκομμένο άνηθο
- αλάτι
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
- ½ κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
Για τη σαλάτα
Για τη σος
Tips
- Αν βρείτε βιολογικές πατάτες δεν χρειάζεται να καθαρίσετε το φλούδι τους, αφού έτσι γίνονται νοστιμότερες.
- Αν θέλετε τη σαλάτα σας πιο πικάντικη, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα μυριστικά, προσθέτοντας μαϊντανό, λίγη ματζουράνα και ένα κουταλάκι μίγμα για πουλερικά ή ψάρι.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σολομό με καπνιστή, ελληνική πέστροφα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Βήμα 2
Προσέχετε το βράσιμό τους ώστε να μη σας λιώσουν αλλά να είναι al-dente, να κρατάνε λίγο δηλαδή. Τις στραγγίζετε και καθαρίζετε τη φλούδα τους. Τις κόβετε στα δύο σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.
Βήμα 3
Χτυπάτε όλα τα υλικά της σος στο μπλέντερ μέχρι να πάρετε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
Βήμα 4
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, ανακατεύετε απαλά με τη σος και σερβίρετε.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή