tonos-linarosporos-anoigma
clock icon
35'

Superbowl με τόνο, λαχανικά και λιναρόσπορο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 φλιτζ. κινόα
  • 1 συσκευασία πράσινη σαλάτα
  • 2 αβοκάντο
  • 1 μικρό παντζάρι σε κομμάτια (βρασμένο, κομμένο)
  • 1 μεγάλο αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένες
  • 2 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • κριτσίνια ελιάς, για το σερβίρισμα  
  • Για το dressing

  • ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Για να αφρατέψουμε τη βρασμένη κινόα, την ανακατεύουμε με το πιρούνι, αλλά οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και προσεκτικές για να μη σπάσουν οι σπόροι

Τα energy bowls μας τονώνουν, μας χορταίνουν και ενισχύουν διατροφικά την καθημερινότητά μας με μία συλλογή γεύσεων, αρωμάτων και βιταμινών.

Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατεύουμε με πιρούνι.

Κόβουμε τα λαχανικά (πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, παντζάρι, αγγούρι, ντοματίνια) σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον τόνο στη σαλατιέρα, κατόπιν την κινόα και τον λιναρόσπορο.

Dressing: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κριτσίνια.

 

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατεύουμε με πιρούνι.

Βήμα 2

Κόβουμε τα λαχανικά (πράσινη σαλάτα, αβοκάντο, παντζάρι, αγγούρι, ντοματίνια) σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε τον τόνο στη σαλατιέρα, κατόπιν την κινόα και τον λιναρόσπορο.

Βήμα 3

Dressing: Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με κριτσίνια.

 

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: STUDIO LM