briam se tigani me loykaniko
clock icon
45'

Μπριάμ στο τηγάνι με λουκάνικο χωριάτικο

Υλικά

  • 4 κολοκύθια μικρά, σε κύβους
  • 2 μελιτζάνες μικρές, σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε κύβους
  • 2 ντομάτες, σε κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Μια συνταγή φιλική για όσους δεν μπορούν να ξεκαλοκαιριάσουν χωρίς κρέας…

Μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ -αφού πρώτα τον αραιώσετε σε δύο κουταλιές της σούπας νερό- λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.
Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, μαγειρεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ -αφού πρώτα τον αραιώσετε σε δύο κουταλιές της σούπας νερό- λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.

Βήμα 4

Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, μαγειρεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb