Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.


Δευτέρα 5/6

Ομελέτα φούρνου σαν μπριάμ
Το μπριάμ είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Όμως και τα λαχανικά του, λεπτοκομμένα και ψημένα στο φούρνο, γίνονται και μία μεγάλη και χορταστική ομελέτα φούρνου.



Τρίτη 6/6

Χοιρινοί κεφτέδες με δροσερή σαλάτα μαϊντανού
Τηγανίζουμε υπέροχα, λαχταριστά κεφτεδάκια από χοιρινό κιμά και τα συνοδεύουμε με σαλάτα μαϊντανού για ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη 7/6
Βίδες με μαραθόριζα, ούζο και καπνιστή πέστροφα
Η συνταγή της ευκολίας που θα ετοιμάσετε στο πι και φι.

Πέμπτη 8/6
Σουβλάκια μανιταριών στη σχάρα με σάλτσα chimichurri
Αυτά τα σουβλάκια θα γίνουν ανάρπαστα είτε είστε vegan, είτε όχι, αφού ψήνονται στη σχάρα και έχουν το άρωμα ενός ξεχωριστού μείγματος μπαχαρικών, που θα φτιάξετε εύκολα με τις οδηγίες μας.



Παρασκευή 9/6

Δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, αντσούγιες, μυρωδικά και ελιές
Μια δροσερή σαλάτα με ρεβίθια είναι ό,τι πιο χορταστικό. Σε αυτή τη συνταγή μαζί με τις αντζούγιες, τις ελιές και τη φέτα είναι καλοκαίρι στο πιάτο.



Σάββατο 10/6

Κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου
Μια πλούσια θρεπτική κοτόπιτα από τη Λάιστα Ζαγορίου, ένα χωριουδάκι στα 1200 μέτρα στις πλαγιές της Τύμφης. Οι Ηπειρώτισσες μαθαίνουν να ανοίγουν φύλλο από την κούνια αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με έτοιμο.



Κυριακή 11/6

Μουσακάς με καλοκαιρινά λαχανικά
Το απόλυτο φαγητό της Κυριακής, που αγαπά όλη η οικογένεια.


Για ορεκτικό

Τηγανητοί κολοκυθοανθοί με μέλι και ξίδι
Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξίδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.

Για επιδόρπιο
Τάρτα τατέν με βερίκοκα, καρδάμωμο και σπιτικό παγωτό βανίλια
Τα ζουμερά και σαρκώδη βερίκοκα μετατρέπονται σε γλυκιά καλοκαιρινή τάρτα που ταιριάζει τέλεια με σπιτικό παγωτό βανίλια. Ιδανική για τις μέρες και τις νύχτες που θέλουμε κάτι δροσερό να μας γλυκάνει.

Το άρθρο της εβδομάδας