Ένα πικάντικο κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά ζυμωμένο με μπαχαρικά και φρέσκα μυρωδικά, αλλά και κουκουναρόσπορο. Θα το σερβίρετε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ξυσμένα στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κουκουναρόσπορο, ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- μερικές πίτες για σουβλάκι αλειμμένες με λάδι και ψημένες σε σχαροτήγανο ή τοστιέρα
- λίγο αλάτι
Για τα κεμπάπ
Για τη σάλτσα γιαουρτιού και το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το δυόσμο, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τα κεμπάπ: Βάζετε τον κιμά σε μπολ και τον ζυμώνετε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να γίνει αφράτος. Σκεπάζετε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνετε τον κιμά στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Ύστερα τον ξαναζυμώνετε και τον πλάθετε σε κεμπάπ μακρόστενου σχήματος, σαν λουκάνικα.Βήμα 3
Τα ψήνετε στο γκριλ για 12 λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα. Σερβίρετε, συνοδεύοντας με τη δροσιστική σάλτσα γιαουρτιού και τις ψημένες πίτες.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey