Η ιταλική σάλτσα ντομάτας πιτσαϊόλα θα συνοδεύσει εξαιρετικά τα ψητά σας κρέατα. Στη γενέτειρά της τη συνδυάζουν συνήθως με σκαλοπίνια

Υλικά
- 4 σκαλοπίνια από μοσχαρίσιο τρανς, 160γρ. το καθένα, ή 4 φέτες από την καρδιά μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας χωρίς κόκκαλο
- 4-5 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- λίγο αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού Parmigiano Reggiano DOP Deluxe, χοντροτριμμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή βασιλικό, αν προτιμάτε
- αλάτι, πιπέρι
- 450γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
- 4 κουτ. σούπας Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού Ζάχαρη Belbake ή 1 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
Tips
- Εναλλακτικά, στρώνετε τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει πάνω σε κάθε σκαλοπίνι. Τα πασπαλίζετε με τη χοντροτριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως μαζί με τα ζυμαρικά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε τα σκαλοπίνια ή τις σπαλομπριζόλες έτσι ώστε να λεπτύνουν.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε τα ντοματάκια, το χυμό και το πελτέ. Ανακατεύετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε και με την ζάχαρη ή ρίχνετε το μέλι. Προσθέτετε το σκόρδο, τις ελιές, τη κάππαρη και τη ρίγανη. Σε χαμηλή φωτιά αφήνετε τη σάλτσα ντομάτας να μελώσει και να δέσει.
Βήμα 3
Αλευρώνετε τα σκαλοπίνια και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τα σκαλοπίνια και από τις 2 πλευρές. Τα αλατοπιπερώνετε και από τις δυο πλευρές. Μόλις αλλάξουν χρώμα, τα αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τα σκαλοπίνια μαζί με τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και ζυμαρικά της επιλογής σας πασπαλισμένα με παρμεζάνα.