Ένα μικρό στενό ράφι κοντά στον πάγκο εργασίας, αλλά μακριά από τις εστίες, είναι το τέλειο σημείο για τα μπαχαρικά.
1. Μυρωδικά, όπως μαϊντανό, δυόσμο και άνηθο, τα τοποθετούμε χωρίς να τα πλύνουμε σε βρεγμένη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας, τα τυλίγουμε και τα διατηρούμε μέχρι 5 ημέρες σε δοχείο φαγητού. Την ίδια μέθοδο ακολουθούμε και με τα φυλλώδη λαχανικά, απλώς αυτά τα πλένουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο ξίδι. Τα φρούτα μετά από μία-δύο μέρες καλό είναι να μπαίνουν στο ψυγείο. Διατηρούν τη φρεσκάδα τους και δεν μαλακώνουν.
2. Πλένουμε, στεγνώνουμε, τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα σκεύος που περιέχει μια μικρή σχάρα, αφού πρώτα τα καθαρίσουμε από τα εντόσθια, τα βράγχια και τα λέπια, και ρίχνουμε πάγο από πάνω. Ο πάγος δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το ψάρι. Έτσι, διατηρείται φρέσκο στο ψυγείο μέχρι δύο ημέρες. Αφού τυλίξουμε πολύ καλά με μεμβράνη τα ψάρια για να μην τα κάψει ο πάγος, τα κλείνουμε ερμητικά σε ένα σκεύος φύλαξης και τα βάζουμε στην κατάψυξη όπου διατηρούνται 1-2 μήνες.
Δείτε επίσης:
Μαγειρική με μπαχαρικά: Πώς χρησιμοποιούμε καρδάμωμο, αστεροειδές γλυκάνισο και σαφράν
Λεμόνια στο βάζο: Η συντήρηση, η αποθήκευση και η χρήση τους όλο τον χρόνο
Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης και συντήρησης της κομμένης ντομάτας