Φτιάχνουμε σαρδέλες στον φούρνο και τις κάνουμε πιο αρωματικές βάζοντας και λευκό κρασί. Σε μερικά μόνο λεπτά θα έχουμε ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα.
Υλικά
- 1 κιλό σαρδέλες
- 120 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 2 λεμόνια, τον χυμό τους
- 1 πρέζα ανθό αλατιού
- 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι ρίγανη ξερή
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες , τις πλένουμε καλά σε τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε για 10΄ σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.Βήμα 2
Κατόπιν τις τοποθετούμε σε ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.Βήμα 3
Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα και τις ψήνουμε για περίπου 10΄.Βήμα 4
Τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε όμορφα σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M