Σπιτικό ζυμαρικό για τους λάτρεις του είδους…
Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και τον κρόκο αβγού. Κάνετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν την ανοίξετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Ετοιμάζετε τη γέμιση με το τριμμένο χαλούμι, τα αβγά και το δυόσμο και τη μοιράζετε πάνω στο φύλλο κατά διαστήματα. Διπλώνετε το φύλλο για να σκεπαστεί και η γέμιση και το κόβετε με κουπ-πατ στρογγυλό σε σχήμα μισοφέγγαρου ή με το ειδικό εργαλείο σε τετράγωνο σχήμα. Πιέζετε γύρω γύρω τις ραβιόλες να κολλήσει το φύλλο για να μην φύγει η γέμιση.
Ρίχνετε τις ραβιόλες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις αφήνετε για 5-7 λεπτά.
Σουρώνετε και σερβίρετε σε τέσσερα πιάτα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και την κουταλιά σούπας βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο και λίγο τριμμένο χαλούμι.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα και τον κρόκο αβγού. Κάνετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά πριν την ανοίξετε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη γέμιση με το τριμμένο χαλούμι, τα αβγά και το δυόσμο και τη μοιράζετε πάνω στο φύλλο κατά διαστήματα. Διπλώνετε το φύλλο για να σκεπαστεί και η γέμιση και το κόβετε με κουπ-πατ στρογγυλό σε σχήμα μισοφέγγαρου ή με το ειδικό εργαλείο σε τετράγωνο σχήμα. Πιέζετε γύρω γύρω τις ραβιόλες να κολλήσει το φύλλο για να μην φύγει η γέμιση.
Βήμα 3
Ρίχνετε τις ραβιόλες σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τις αφήνετε για 5-7 λεπτά.
Βήμα 4
Σουρώνετε και σερβίρετε σε τέσσερα πιάτα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και την κουταλιά σούπας βούτυρο. Πασπαλίζετε με λίγο δυόσμο και λίγο τριμμένο χαλούμι.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb