Ξεχωριστές τυρομπαλίστες με ανανά, που θα «αναβαθμίσουν» το τραπέζι σας.
Υλικά
- 350γρ. μυζήθρα φρέσκια τριμμένη (ή ανθότυρο)
- 150γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ανανά ψιλοκομμένο, από κονσέρβα
- 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 3 σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
- 2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Στραγγίζετε πολύ καλά τον ανανά πιέζοντάς τον με τα χέρια και τον αναμιγνύετε με τα τυριά, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, τις τρεις κουταλιές σούπας από τα καρύδια και το ταμπάσκο. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μίγμα. Το κάνετε μια μπάλα, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.Βήμα 2
Παίρνετε μικρά κομμάτια από το μίγμα και σχηματίζετε μικρές μπαλίτσες διαμέτρου 3εκ. περίπου. Τις κυλάτε όλες στο τριμμένο καρύδι, ενώ τις μισές τις κυλάτε και στον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τις τοποθετείτε εναλλάξ σε πιατέλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey