Το εστιατόριο Alali, του ξενοδοχείου Astarte suites, καλεί και φέτος τους επισκέπτες της Σαντορίνης να απολαύσουν το γεύμα τους απολαμβάνοντας παράλληλα τη θέα στην Καλντέρα.

Φέτος, την επιμέλεια του μενού υπογράφει ο chef Άνταμ Κοντοβάς, που έχει περάσει από κουζίνες βραβευμένων ελληνικών εστιατορίων όπως το Funky Gourmet, 2Mazi κ.ά., προτείνοντας ένα fusion μενού που αξιοποιεί τα τοπικά προϊόντα του νησιού. Με άλλα λόγια, στο Alali βρίσκουμε μεταξύ άλλων γκιόζα με φάβα Σαντορίνης, μύδια, γαρίδες και φασόλια σόγιας, αρνάκι φρικασέ με αρμυρίκια και vinsanto στα κυρίως, καθώς και επιδόρπια όπως πουτίγκα με βερίκοκο, κανταΐφι και λουίζα. Την εκτέλεση των συνταγών αναλαμβάνει ο resident chef, Χρήστος Μπιτσάκης.

Το γεύμα συνοδεύεται ιδανικά από τα signature cocktails του εστιατορίου, όπως το Μango Collins ή το Apple pie.

info
Επαρχιακός δρόμος Ακρωτηρίου, Σαντορίνη, τηλ. 22860 83388.

Το άρθρο της εβδομάδας