Ναι ναι το ξέρουμε ότι είμαστε λίγο υπερβολικοί, αλλά αν λατρεύεις και εσύ τα αβοκάντο, τότε σίγουρα θα θέλεις τα φρούτα (ναι είναι φρούτα!) που αγοράζεις να έχουν όσο περισσότερη σάρκα γίνεται ώστε να μπορέσεις να φτιάξεις πολλά avocado toasts! Σίγουρα έχεις πληρώσει κάποια στιγμή πανάκριβα ένα αβοκάντο, για να το κόψεις ύστερα και να απογοητευτείς πλήρως, αφού το μεγαλύτερο μέρος του είναι το κουκούτσι! Το site well and good έκανε την έρευνά του και βρήκε ποιο σχήμα αβοκάντο έχει την καλύτερη αναλογία σάρκας-κουκουτσιού!
Αγόρασαν αβοκάντο σε διάφορα σχήματα (μακριά και λεπτά, μακριά και χοντρά, κοντά και λεπτά, κοντά και χοντρά) και με τη βοήθεια μιας ζυγαριάς τροφίμων βρήκαν ποιο σχήμα τείνει να έχει περισσότερη σάρκα και ποιο μεγαλύτερο κουκούτσι.
Και ιδού τα αποτελέσματα (το ποσοστό δηλώνει το βάρος του κουκουτσιού επί το συνολικό βάρος):
Μακριά και λεπτά: 13%
Μακριά και χοντρά: 16%
Κοντά και λεπτά: 16%
Κοντά και χοντρά: 18%
Τα μακριά και λεπτά αβοκάντο λοιπόν απ’ ό,τι φαίνεται συμφέρουν πιο πολύ! Επίσης, σύμφωνα με την blogger, Bethany Ugarte, τα αβοκάντο με πιο τραχιά φλούδα έχουν μικρότερο κουκούτσι. Ποιος να το φανταζόταν…