Οι μελιτζάνες συνδυάζονται με ντομάτα, σκορδάκι και φέτα, δημιουργώντας το πιο νόστιμο χορτοφαγικό φαγητό για το καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες, σε χοντρές ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 250γρ. φέτα, σε κομματάκια
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρετε από τις δύο πλευρές τις μελιτζάνες. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι, τη ζάχαρη και το σκόρδο.Βήμα 2
Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τις μελιτζάνες να μαλακώσουν.Βήμα 3
Στο τέλος ρίχνετε τη φέτα και το βασιλικό, κουνάτε να πάνε παντού, σκεπάζετε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη