Συνδεδεμένο με τις παιδικές μας μνήμες, το ρόφημα που μας ζέσταινε τον χειμώνα και μας έφτιαχνε τη διάθεση, το κακάο, φαίνεται πως δεν λέει την τελευταία του λέξη όταν τελειώνει η παιδική μας ηλικία. Πλούσιο σε πολυφαινόλες, με αντιοξειδωτική δράση που μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα των αγγείων και την κυκλοφορία του αίματος, κάνει δυναμική επιστροφή, όχι μόνο ως πρωινό ρόφημα αντί για καφέ (άλλωστε περιέχει και το ίδιο καφεϊνη), αλλά και ως εναλλακτικό επιδόρπιο, μετά το μεσημεριανό, ή το βραδινό μας φαγητό.
Αν το συνδυάσουμε με μπαχαρικά της αρεσκείας μας, όπως κανέλα, γαρίφαλο, κάρδαμο, κ.ά. ή με ξύσμα πορτοκαλιού, ακόμη και με λίγες σταγόνες κονιάκ, μπορούμε κάλλιστα να αντικαταστήσουμε ένα γλυκό που θα είχε πολλές επιβαρυντικές θερμίδες. Οσο θα πλησιάζουμε σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, μπορούμε να ξανασυστηθούμε λοιπόν με το ρόφημα κακάο, αν και, ακόμη και με τριμμένο πάγο, όσο ακόμη κάνει ζέστη, δεν πρόκειται να μας απογοητεύσει.
Δείτε επίσης:
3 συνταγές για αρωματική σπιτική ζεστή σοκολάτα
Ζεστό ρόφημα κράνμπερι, ο θρεπτικός χυμός του χειμώνα
Νερό με κουρκουμά: Δεν φαντάζεστε τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία