Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε αν προτιμάτε συνταγές με ντομάτα ή λεμόνι. Η μάχη ήταν σκληρή αλλά τελικά επικράτησαν τα λεμονάτα πιάτα και μάλιστα με ποσοστό 62% αφήνοντας πίσω τα κοκκινιστά με ποσοστό 37%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς λαχταριστές συνταγές και για τα δύο αγαπημένες επιλογές, αφού ξέρουμε πως οι περισσότεροι δύσκολα μπορούν να επιλέξουν κάποια από τις δύο!
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:
Συνταγές για λεμονάτο
Ψαρόσουπα με λαχανικά
Μια καλομαγειρεμένη ψαρόσουπα είναι το φαγητό που αναζητάμε όλοι στο τραπέζι, ακόμη και όσοι δεν αγαπούν ιδιαίτερα το ψάρι. Σε αυτή την εκδοχή εμπλουτίζεται με λαχανικά και σερβίρεται σχεδόν βελουτέ, δοκιμάστε τον τρόπο αυτό οπωσδήποτε, θα σας ενθουσιάσει!
Λεμονάτο κοτόπουλο στον φούρνο με πράσο
Ένα απλό κοτόπουλο ψήνεται πολύ ωραία στο φούρνο μαζί με τα πράσα. Αρωματίζουμε με λεμόνι και δεντρολίβανο και συνοδεύουμε με μια δροσερή σαλάτα. Μεταμορφώνουμε το καθημερινό τραπέζι.
Λαχανοντολμάδες με τραχανά, μάραθο και λεμονάτη σάλτσα
Το τι γεύση δίνει ο τραχανάς σε αυτούς τους λαχανοντολμάδες δεν λέγεται. Και η αρωματική σάλτσα από πάνω είναι μεγαλείο.
Συνταγές για κοκκινιστό
Κοκκινιστό χοιρινό με ρεβίθια και λιαστές ντομάτες στο πήλινο
Το χοιρινό σιγομαγειρεύεται με λαχανικά και ρεβίθια στο πήλινο και δημιουργεί ένα γευστικό πιάτο που θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Κόκορας με χυλοπίτες
Ένα πιάτο που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από τη γαλλική βερσιόν του coq au vin. Οι χυλοπίτες μαγειρεύονται μαζί με τη σάλτσα του πουλερικού και τελευταία πινελιά το φρέσκο ελαιόλαδο που μπαίνει στο τέλος του μαγειρέματος.
Fagioli e scarole ή αλλιώς φασολάδα με αντίδια και λουκάνικο
Η Μάγκυ Ταμπακάκη μας φτιάχνει fagioli e scarole, μια πεντανόστιμη σούπα με βάση τα λευκά φασόλια, που φτιάχνεται με προσθήκη αντιδιών και λουκάνικου.