Τα καλαμάκια κοτόπουλο είναι μία σταθερή επιλογή για όσους αποφεύγουν το κόκκινο κρέας ή ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Πολλές φορές, λοιπόν, ψάχνουμε να βρούμε μία μαρινάδα που θα τα κάνει πιο λαχταριστά, αλλά και μία σάλτσα που θα τα συνοδεύει. Και το TikTok μάς έδωσε τη λύση με τη συνταγή που σας παρουσιάζουμε: Πεντανόστιμα και ζουμερά καλαμάκια κοτόπουλο, μαριναρισμένα με λεμόνι, σκόρδο και μυρωδικά, που ψήνονται στο air fryer και ολοκληρώνονται με ένα αρωματικό λεμονάτο βούτυρο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά λαχταριστό.
Η συνταγή για καλαμάκια κοτόπουλο
Υλικά για 4 καλαμάκια
640 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μπουκιές
Για τη μαρινάδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ½ κουτ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
¾ κουτ. γλυκού πάπρικα
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
Για το λεμονάτο βούτυρο
75 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ .γλυκού χυμό λεμονιού
¼ κουτ .γλυκού πάπρικα
¼ κουτ .γλυκού μαύρο πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια, πιέζοντας τα κομμάτια μεταξύ τους ώστε να μείνουν ζουμερά. Τοποθετούμε τα σουβλάκια στο air fryer, τα αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε για 13 λεπτά στους 200°C. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το βούτυρο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ.
Μετά τα 13 λεπτά, γυρίζουμε τα καλαμάκια, τα αλείφουμε με λίγο από το βούτυρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να είναι καλά ψημένα (εσωτερική θερμοκρασία 74°C).
Μόλις τα βγάλουμε, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο που έχει μείνει στο σκεύος Αν θέλουμε πιο έντονη γεύση, προσθέτουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Δείτε το βίντεο
@dontgobaconmyheart_These skewers are too easy and delicious not to try! Let me know if you give them a go 😄 Chris x LEMON BUTTER CHICKEN SKEWERS | Makes 4 *Recipe on the blog in more detail INGREDIENTS ➡️Chicken: zest of a Lemon (~1 tsp. Make sure you don’t use the white part, just the bright yellow skin) 2 tbsp Lemon Juice 1 tbsp Mayonnaise 1 tbsp Olive Oil 2 large cloves of Garlic, finely grated 1 1/2 tsp Dried Oregano 3/4 tsp EACH: Paprika, Salt 1/2 tsp Black Pepper 640g / 1.4lb boneless skinless Chicken Thighs, sliced into bite-sized pieces ➡️Butter: 75g / 5 tbsp Butter, softened 1 tbsp very finely diced Fresh Parsley 2 tsp Lemon Juice 1/4 tsp EACH: Paprika, Black Pepper 1/8 tsp Salt, or to taste METHOD 1️⃣In a medium-sized mixing bowl whisk together the marinade ingredients then stir in the chicken until evenly coated. Cover and leave to marinate for 30 minutes (I keep it at room temp if the chicken is just out of the fridge). 2️⃣Thread the chicken onto 4 skewers, ensuring you leave a gap at both ends. Make sure the pieces are nice and compact so they stay nice and juicy. Place in the air fryer and brush over any leftover marinade left in the bowl (thoroughly wash the brush after). Cook for 13 minutes at 200C/400F. Meanwhile, combine all of the butter ingredients in a small mixing bowl. 3️⃣After 13 minutes, flip the skewers (I find this easiest with tongs) and brush over around 1/4 of the butter (just eyeball it). Cook for another minute, then flip them again and brush over another 1/4 of the butter. Cook again for a final minute, or until lightly charred and cooked right through the centre (internal temp should reach at least 165F/74C). 4️⃣Remove the skewers and if your air fryer was clean before starting, brush over any melted butter in the base, then liberally brush over the remaining lemon butter (don’t waste any flavour!). If you want them more lemony then just squeeze over a little more lemon juice.♬ original sound – Chris Collins
Διαβάστε επίσης
Η γιαγιά μου έβαζε ταχίνι στον καφέ της – 50 χρόνια μετά, το νέο viral του TikTok
Η συνταγή του Damiano David για αυθεντική μπολονέζ και το υλικό έκπληξη που κάνει όλη τη διαφορά