Αγαπούσε τη μαγειρική από μικρή και τριγύριζε πάνω από τις κατσαρόλες και τη γάστρα της γιαγιάς της. Όπως λέει και η ίδια στο blog της (www.funkycook.gr), διάβαζε ό,τι βιβλίο μαγειρικής έπεφτε στα χέρια της και έκανε ασταμάτητα πειράματα, πειράζοντας τα φαγητά της μαμάς της, αν και τελικά επηρεάστηκε από το comfort food του μπαμπά της! Την κεντρίζει ιδιαίτερα η ελληνική κουζίνα, οι παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου και λαού, τα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και τα εποχιακά υλικά.
Το 2007 η κατά κόσμον Εύα Μονοχάρη δημιούργησε το Funky Cook, αρχικά για να συγκεντρώσει τις συνταγές της και κάπως έτσι την κέρδισε το blogging. Από τότε μέχρι και σήμερα μαγειρεύει διαδικτυακά, όπως θα μαγείρευε για την οικογένεια και τους φίλους της και μοιράζεται τις συνταγές της με τους αναγνώστες της, μέσα από πραγματικές, μικρές ιστορίες και φωτογραφίες. Πέρα από το blogging, μεταξύ άλλων, το 2013 ήρθε η έμπνευση του Food4Good -τρώμε για καλό σκοπό-, όπου δημιούργησε μια ομάδα δράσης που με «όχημα» το φαγητό προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και το οποίο βραβεύτηκε το 2015 από τα Marie Claire Awards.