Tο Umami Festival Thessaly ’19 επιστρέφει στο διετές ραντεβού του στην Λάρισα στις 16 και 17 Νοεμβρίου.
Οι πόρτες του Divani Palace Larissa, ανοίγουν και υποδέχονται κορυφαίους οινοποιούς, αποσταγματοποιούς και δίκτυα εισαγωγής της χώρας σε συνδυασμό με εκλεκτά προϊόντα γαστρονομίας, σε μια πρωτοποριακή διοργάνωση. Οινόφιλο κοινό, λάτρεις της εστίασης και επαγγελματίες του χώρου θα έχουν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ανθρώπους πίσω από τα προϊόντα, στο πιο γευστικό διήμερο.
Έκθεση οίνου
Ένα διήμερο για όλους όσους γνωρίζουν ή ήθελαν να μάθουν για τον επώνυμο και ποιοτικό οίνο, τα αποστάγματα αλλά και δυσεύρετα προϊόντα γαστρονομίας. Δοκιμάστε ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικά κρασιά και αποστάγματα κορυφαίων οινοποιείων και ποτοποιών από όλα τα σημεία της χώρας και του εξωτερικού. Το ελληνικό κρασί βρίσκεται σε ανοδική πορεία, κερδίζοντας όλο και περισσότερο κοινό σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μεγαλώσει ο οινικός χάρτης της χώρας μέσα από μια πρωτότυπη διοργάνωση, δημιουργώντας παράλληλα νέα trend συνδυασμού φαγητού με κρασί.
Γαστρονομία
Οι λάτρεις της γαστρονομίας στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερα προϊόντα γαστρονομίας να κάνουν την εμφάνιση τους. Έλληνες παραγωγοί ιδιαίτερων εδεσμάτων θα δειγματίσουν και προωθήσουν σε καταναλωτές και επαγγελματίες τα προϊόντα τους. Δοκιμάστε κορυφαία προϊόντα από τους καλύτερους.
Meat & Fire project
Στο Meat & Fire project με την Μυρσίνη Λαμπράκη, κρέατα ψήνονται στη φωτιά δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε μια πολύ ιδιαίτερη street food εμπειρία.
Masterclass & Tasting Session
Κορυφαίοι παρουσιαστές του οίνου και της γαστρονομίας, θα παρουσιάσουν νέα και πρωτότυπα γευσιγνωστικά σεμινάρια, προσφέροντας σπάνιες γευστικές εμπειρίες στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Palace Larissa.
Tasting Session με τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Κοπές κρεάτων, μαρινάδες και εξωτικά ψησίματα θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν όσοι κλείσουν έγκαιρα τις θέσεις τους σε αυτό το πρωτότυπο masterclass γευσιγνωσίας. Κρεατικά ψημένα με διάφορους τρόπους, θα παρουσιαστούν από την grill chef και θα δοκιμαστούν δίπλα σε επιλεγμένα κρασιά.
Masterclass ελληνικών και διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ με τον sommelier Γιώργο Λούκα
Ένα διαφορετικό, βιωματικό ταξίδι στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από εμβληματικές ποικιλίες σταφυλιών. Με την καθοδήγηση του κορυφαίου sommelier Γιώργου Λούκα Wine Brand Manager της Deals, θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά 10 κρασιών με παράλληλα γευστικά στοιχεία – πέντε από την Ελλάδα και πέντε από τον υπόλοιπο κόσμο. Τα εμβληματικά terroir του ελληνικού και ξένου αμπελώνα παρουσιάζονται δίπλα δίπλα ώστε να αναδειχθούν οι διαφορές και οι ομοιότητες στα χαρακτηριστικά των σταφυλιών. Μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνετε τις γνώσεις σας στον κόσμο του κρασιού.
Παράλληλες εκδηλώσεις στην πόλη
Το Umami Festival συνεργάζεται με επιλεγμένα σημεία εστίασης, wine bars, κάβες και εστιατόρια, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο διήμερο γιορτής οίνου και γεύσεων, με wine parties, γαστρονομικά δείπνα, ειδικές γευστικές παρουσιάσεις και άλλα πρωτότυπα events, σε όλη την περιοχή!
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ
Παρασκευή 15 Νοεμβρίου
20.30 : “Δείπνο των Παραγωγών” (Μόνο για εκθέτες & συνεργάτες)
Σάββατο 16 Νοεμβρίου
13.00 – 21.00 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
13.00 – 21.00 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
18.30 – 20.00 : Tasting session κρεάτων & οίνουμε τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
21:30 – 23:30 : Apprime Rooftop: Γαστρονομικό Δείπνο
Κυριακή 17 Νοεμβρίου
12.30 – 20.30 : Επίσκεψη κοινού στο φεστιβάλ
12.30 – 20.30 : Meat & Fire Project Street Food με κρέατα στην φωτιά (Μυρσίνη Λαμπράκη)
15:30 – 15:30 : Βόσπορος: Γαστρονομικό δείπνο Wine Dry aged meat & Monolith
18.00 – 19.30: Masterclass ελληνικών & διεθνών οίνων: Γευσιγνωσία & Παράλληλο στυλ (sommelier Γιώργος Λούκας)
Παράλληλες εκδηλώσεις σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της πόλης
info
www.tuevents.gr