Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. Τον πρώτο τόμο της αποκαλυπτικής βιογραφίας «Ντόναλντ Τραμπ – Ένας αριβίστας πρόεδρος» των Philip Rucker και Carol Leonnig.
Γραμμένο από δύο ερευνητές δημοσιογράφους βραβευμένους με Πούλιτζερ, το απόλυτο βιβλίο για τον πιο αιρετικό πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ, έγινε αμέσως Νο.1 μπεστ-σέλερ. Εκθέτοντας «άπλυτα» που προκάλεσαν εκρήξεις οργής στον Λευκό Οίκο.
Το μεγάλο και επί της ουσίας ασυναγώνιστο πλεονέκτημα των Philip Rucker και Carol Leonnig έναντι οποιουδήποτε άλλου αποπειράθηκε ποτέ να συγγράψει τη βιογραφία του Ντόναλντ Τραμπ, είναι ότι οι συγκεκριμένοι είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες που κανείς άλλος δεν είχε. Και επιπλέον οι Rucker και Leonnig ήξεραν πώς να τις αξιοποιήσουν. Βραβευμένοι και οι δύο με Πούλιτζερ δεν είχαν να φοβηθούν κανέναν, ούτε καν τον ίδιο τον Τραμπ. Παρά την ισχύ και την επιρροή του που είχε ως πρόεδρος των ΗΠΑ, παρά τη δύναμη που ούτως ή άλλως είχε ως δισεκατομμυριούχος, στο συγκεκριμένο βιβλίο ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται απογυμνωμένος από κάθε καλλωπιστικό στοιχείο. Εξού και η βιογραφία των Rucker και Leonnig επαινέθηκε για την τόλμη να εκθέσει τον Τραμπ όπως πραγματικά είναι -δηλαδή σας «ένας αριβίστας πρόεδρος» όπως σημειώνεται στον υπότιτλο του έργου.
Οι συγγραφείς απέσπασαν αποκλειστικές πληροφορίες από ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι μιλούν για πρώτη φορά δημόσια χωρίς φόβο ή πάθος για όσα είδαν και έζησαν στον Λευκό Οίκο επί Τραμπ. Ο αλλοπρόσαλλος και εκρηκτικός χαρακτήρας του, οι κρίσεις μεγαλείου αλλά και οι στιγμές όπου ο Ντόναλντ Τραμπ επέδειξε θάρρος και πείσμα, με αντικειμενικότητα και απολύτως νηφάλια, εκτίθενται στο φως για χάρη του αναγνώστη.
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ τη συγκλονιστική βιογραφία «Ντόναλντ Τραμπ – Ένας αριβίστας πρόεδρος» των Philip Rucker και Carol Leonnig.
3. Το Olive Ιουνίου, με 80 απολαυστικές συνταγές και όλα τα μυστικά με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο.
Στο OLIVE που κυκλοφορεί στις 31 Μαΐου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ανακαλύψτε 80 απολαυστικές συνταγές με πρωταγωνιστή το ζουμερό κοτόπουλο, σε απίθανους συνδυασμούς υλικών, πιο νόστιμο και ξεχωριστό από ποτέ!
Μη χάσετε 80 σούπερ συνταγές σε ένα πεντανόστιμο τεύχος αφιερωμένο στο πιο αγαπημένο φαγητό της ελληνικής οικογένειας! Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, εύκολα και απλά, για να γίνει η μαγειρική παιχνίδι!
-Οι τέλειες προτάσεις για μαγειρευτά με κοτόπουλο & υλικά της εποχής.
-Τα πιο νόστιμα φουρνιστά της Κυριακής!
-Μπάρμπεκιου και σχάρες με φτερούγες, μπουτάκια και στήθος. Οι μαρινάδες και τα συνοδευτικά.
-Σαλάτες με κοτόπουλο, χορταστικές και θρεπτικές.
-Ελαφρά, δυναμωτικά γεύματα με πρωταγωνιστή το κοτόπουλο.
-Τα κλασικά που αγαπάμε!
Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:
Εποχικά
Τα µαγειρευτά της εποχής. Φασολάκια, µπάµιες, µελιτζάνες, ντοµάτες, βλίτα και κολοκυθάκια µαγειρεύονται µε κοτόπουλο σε συνταγές που µυρίζουν ελληνικό καλοκαίρι!
Κοκκινιστά µπουτάκια µε ταλιατέλες & ανθότυρο, Κοτόπουλο µε µπάµιες, Μπουτάκια µε βλίτα & κολοκυθάκια αυγολέµονο, Κοτόπουλο µε φασολάκια, Φιλετάκια κοτόπουλου µε πουρέ καπνιστής µελιτζάνας.
Κλασικές επιτυχίες
Συνταγές για VIP (Very Important Plates) θα µπορούσαµε να ονοµάσουµε αυτά τα πιάτα µε διεθνές διαβατήριο, που πρωταγωνιστούν στις κουζίνες -όχι µόνο τις ελληνικές- για πολλές δεκαετίες.
Κότα µε πιλάφι µιλανέζα, Poulet au tajine (Κοτόπουλο ταζίν από το Μαρόκο), Cordon bleu (Κορντόν µπλε, το γαλλικό γεµιστό σνίτσελ), Pollo alla cacciatora (Κοτόπουλο αλά κατσιατόρα, το ιταλικό κοκκινιστό), Coq au vin (κοκ ο βαν, ο γαλλικός κόκορας κρασάτος), Κοτόπουλο µε παρµεζάνα (το «ιταλικό» από τις ΗΠΑ), Fried chicken (τηγανητό κοτόπουλο του αµερικανικού Νότου).
Τα φουρνιστά της Κυριακής
Το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι θέλει το κοτόπουλο στον φούρνο ολόκληρο, µε τραγανή πέτσα και ζουµερό κρέας. Ο Γιώργος Δηµητρακόπουλος µοιράζεται µαζί µας τις επτά πιο αγαπηµένες του συνταγές ελαφρώς πειραγµένες.
Τραγανό κοτόπουλο µε δεντρολίβανο & θαλασσινό αλάτι, Κοτόπουλο µε καυτερή σάλτσα & σαλάτα κόκκινο λάχανο, Κοτόπουλο ψητό βουτυράτο, µε κάππαρη, Αραβικό κοτόπουλο µε σος ταχίνι & πίτες, Ινδικό κοτόπουλο µε λεµονάτο ρύζι, Κοτόπουλο µε πατάτες & λουκάνικο στη γάστρα, Κοτόπουλο µαριναρισµένο σε σόγια, βούτυρο & κόλιανδρο.
Για δάγκωμα!
Ανοιχτές ή κλειστές, µε φύλλο χωριάτικο ή µε χειροποίητη ζύµη, οι πίτες και οι τάρτες της Ντίνας Νικολάου αγκαλιάζουν το κοτόπουλο µαζί µε τυριά και λαχανικά και δίνουν χορταστικές συνταγές απίστευτης νοστιµιάς.
Τάρτα βουτύρου µε κοτόπουλο & λαχανικά, Κοτόπιτα σε φόρµα µε κρέµα & αµύγδαλα, Κοτοπιτάκια κουρού, Κοτοµπούρεκα µε πιπεριές & φέτα, Κουρκωτό µε βραστό κοτόπουλο & καρότα, Κοτόπιτα µε µανιτάρια.
Κάνουμε ΒΒQ
Μαρινάρουµε και καρυκεύουµε, ανάβουµε τα κάρβουνα Ή τις ψηστιέρες και ψήνουµε στήθος, µπούτι και φτερούγες, όλα σπιτικά και ζουµερά. Μαζί, τα συνοδευτικά και οι σάλτσες τους. Για όσους δεν ανάψουν φωτιά, γίνονται εξίσου νόστιµα στον φούρνο Ή στο τηγάνι.
Μπουτάκια µε σάλτσα bbq, Πιπεράτες φτερούγες, Μπέργκερ µε παναρισµένο στήθος κοτόπουλου, Μαρινάτο σε γιαούρτι µε τορτίγια & πικάντικο ρύζι, Φιλέτο µε κάρι & διάφορα πιπέρια, Μαροκινά µπουτάκια µε µέλι.
Τα χειροποίητα
Το κοτόπουλο κάνει βουτιά σε απίθανες εξωτικές µαρινάδες και µυρωδάτα µπαχαρικά και γίνεται ζουµερό σουβλάκι στη σχάρα ή στον φούρνο. Πλάι τους, απαραίτητοι συνοδοί ζεστές πίτες, φρέσκες σαλάτες και δροσερά ντιπ.
Εξωτικά σουβλάκια κοτόπουλου µε σαλάτα µάνγκο, Κοτοσουβλάκια µε χούµους και πρασινη σαλάτα, Σούπερ πικάντικα κοτοσουβλάκια µε ινδικά αρώµατα, Κοτόπουλο ψηµένο µε 2 τρόπους.
Κάθε μέρα
Καλοκαιριάζει και ο οργανισµός µας ζητάει δροσερές, χορταστικές σαλάτες; Η Funky Cook, κατά κόσµον Εύα Μονοχάρη, µας δίνει ιδέες για το καθηµερινό µας τραπέζι, οικογενειακό ή φιλικό, µε πρωταγωνιστή το κοτόπουλο!
Πικάντικη σαλάτα µε κοτόπουλο, φασόλια & καλαµπόκι, Σαλάτα µε ζυµαρικά, χωριάτικη & κοτόπουλο, Σαλάτα µε φακές, λιαστή ντοµάτα & κοτόπουλο, Σαλάτα φατούς µε κοτόπουλο, Κοτοσαλάτα µε ψητή µελιτζάνα, ντοµατίνια & ξινοµυζήθρα, Σαλάτα µε κοτόπουλο, αβοκάντο, ντοµατίνια & φέτα, Σαλάτα µε κοτόπουλο, ρύζι, σταφίδες & µυρωδικά.
Τα υποτιμημένα
Ο Γρηγόρης Χέλμης μας μαγειρεύει τα συκωτάκια, τα στοµάχια και τον λαιµό του κοτόπουλου αφού αποτελούν υλικά για πρώτης τάξεως µεζέδες για ένα καλό τσίπουρο, κρασί ή µια δροσερή µπίρα.
Λαιµοί κοτόπουλου τσιγαριαστοί, Πικάντικες πετροκοιλιές µε ντοµάτα, Συκωτάκια µε τα αυγά & άγρια σκόρδα.
Τα ψητά της καθημερινής
Ανάβουµε τον φούρνο και µέχρι να ετοιµαστούµε, εµείς και το τραπέζι, το φαγητό είναι έτοιµο. Γεύµατα θρεπτικά και νόστιµα, µε κοτόπουλο και λαχανικά, όσπρια ή αρωµατικό ρύζι στο πλάι, στους πιο χορταστικούς και ακαταµάχητους συνδυασµούς, σε συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου!
Κοτόπουλο στον φούρνο µε κόκκινο κρασί, ντοµατίνια & ελιές, Κοτόπουλο µε ρεβίθια & λαχανικά, Μπουτάκια κοτόπουλου µε κάρυ & ρύζι, Λεµονάτο κοτόπουλο στον φούρνο µε πράσο, Στήθος κοτόπουλου µε πάπρικα & πέστο βασιλικού, Μπουτάκια κοτόπουλου µε πατάτες & κόκκινες πιπεριές.
Ελαφρά & έθνικ
Το κοτόπουλο παίρνει αρώµατα Ανατολής και γίνεται ένα γρήγορο και εύκολο γεύµα, µε πολλή γεύση και λίγες θερµίδες, δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειαζόµαστε αυτή την εποχή.
Σαλάτα µε γλυκόξινο κοτόπουλο & ανανά, Καντονέζικο κοτόπουλο µε ρύζι µπασµάτι, Σαλάτα µε κοτόπουλο, δυόσµο & πετιµέζι ροδιού, Κοτόπουλο µε χοντρό κουσκούς σε πικάντικο ζωµό, Κοτόπουλο µε µέλι & σουσάµι, Σαλάτα ζυµαρικών µε κοτόπουλο.
Ακόμα μη χάσετε…
-4×1: Τέσσερις τρόποι με παναρισμένο κοτόπουλο!
-Κόκορας μπαρδουνιώτικος, από τη Μελίσσα Στοΐλη
-Συνέντευξη με τη σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου!
– Κοτόπουλο: Θεωρία, από τη Θάλεια Τσιχλάκη
-Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη
Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!
4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.