Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. Tο εξαιρετικό λεύκωμα της Σοφίας Ν. Σφυρόερα «ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ – Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στο σύμβολο της περηφάνιας και του πείσματος που χαρακτηρίζει την εσχατιά της πατρίδας μας. Το πληρέστερο πανόραμα ενός μικροσκοπικού, αλλά και τεράστιου σε σημασία ελληνικού νησιού.
Οι ντόπιοι γράφουν το όνομα του νησιού τους πάντα με δύο λάμδα: Καστελλόριζο, όπως Ελλάδα. Ακοίμητοι φρουροί στην άκρη του Αιγαίου, μια ανάσα από την Τουρκία που δεν παύει να επιβουλεύεται και να απειλεί, οι Καστελλορίζιοι παραμένουν πιστοί στον μικρό, ξερό και άγονο βράχο τους. Χάρη στην άρτια, από πραγματολογικής και φωτογραφικής άποψης εργασία της Σοφίας Ν. Σφυρόερα, με το βιβλίο-αφιέρωμα στο Καστελλόριζο αναδεικνύεται και δικαιώνεται το μεγαλείο των κατοίκων του. Όπως και η καθηλωτική, εντελώς ιδιαίτερη γοητεία του νησιού -ή καλύτερα του συμπλέγματος των νησίδων και βραχονησίδων οι οποίες συνθέτουν το Καστελλόριζο.
Η πλέον πιθανή ετυμολογία της ονομασίας του είναι από τις λατινικής προέλευσης βυζαντινές λέξεις «κάστελλος» ή «καστέλι» (κάστρο) και «ριζά» (πρόποδες), δηλαδή το κάστρο στα ριζά του βουνού. Η ουσία όμως είναι ότι το πανέμορφο Καστελλόριζο, που μοιάζει να αναδύεται μέσα από παραμύθι ήταν, είναι και θα μείνει για πάντα ελληνικό. Είναι ο ακρίτας μιας θάλασσας που επί χιλιάδες χρόνια λικνίζει στα κύματά του τους μύθους, τους θρύλους και την ιστορία ολόκληρης της Ελλάδας
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το εξαιρετικό λεύκωμα της Σοφίας Ν. Σφυρόερα «Καστελλόριζο – Ο Φρουρός του Αιγαίου».
3. Το Olive Οκτωβρίου, με 80 απολαυστικές συνταγές για εύκολα, γρήγορα και αγαπημένα πιάτα «ΝΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ»
Στο OLIVE που κυκλοφορεί στις 27 Σεπτεμβρίου με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ μαγειρεύουμε Νόστιμα και Απλά και απολαμβάνουμε 80 συνταγές με Εύκολα, Γρήγορα, Αγαπημένα πιάτα για αρχάριες και έμπειρες μαγείρισσες, για φοιτητές, για νέα ζευγάρια που αγαπούν την κουζίνα!
Ετοιμάζουμε συνταγές που γίνονται εύκολα, μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού ή γίνονται κύριο πιάτο κάνοντας την καθημερινότητά μας πιο απολαυστική!
Τα κυριακάτικα του φούρνου, οι μεζέδες, τα αγαπημένα της μαμάς με μια κατσαρόλα, λιχουδιές με αυγά και πατάτες, εύκολα ζυμαρικά, τα γλυκά των λίγων υλικών και της μεγάλης απόλαυσης!
Η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, σε απλά βήματα, για να γίνει η μαγειρική παιχνίδι! Δεν θέλουν κόπο, μόνο καλή διάθεση και τη σωστή παρέα…
Στις νόστιμες σελίδες του τεύχους μας θα βρείτε:
Βραστά, μάτια ή ομελέτα;
Ο Φάνης Μαϊκαντής παίζει με τα αυγά και μας μαθαίνει τα μυστικά για τέλεια αυγά μάτια, τις πιο αφράτες ομελέτες, τα καλύτερα σκραμπλ, τα ιδανικά βραστά και τα πιο λαχταριστά ποσέ!
Αυγά σκραμπλ σε προζυμένιο ψωμί, Αυγά μάτια με ξύσμα & φιλέτο λεμονιού & τσιπς πατάτας, Αυγά ποσέ πάνω σε τηγανίτες, Ομελέτα με ρόκα, βασιλικό & ντοματίνια, Αυγά βραστά με τριμμένη ντομάτα & σαλάμι Λευκάδος.
Ανάψτε τον φούρνο!
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου ψήνει για εμάς κοτόπουλο, κρέας ή φρέσκο ψάρι παρέα
με θρεπτικά λαχανικά ή κάποιο ζυμαρικό που κάνουν το κυριακάτικο τραπέζι μας να μοσχοβολάει οικογένεια και θαλπωρή.
Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο, Χοιρινή σπάλα στη λαδόκολλα, Ψητές τσιπούρες με λαχανικά, Αρνάκι στον φούρνο με κριθαράκι, Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες, κρεμμύδι & μπέικον.
Μας έκανε κιμά!
Ο Γκίκας Ξενάκης μάς δείχνει τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο για να φτιάχνουμε κιμά για ζυμαρικά, σουτζουκάκια, μπέργκερ, τάκος και πικάντικο κιμά με λάχανο. Δοκιμάστε:
Τσίζμπεργκερ με κεφτέ & κασέρι Μυτιλήνης, Χυλοπίτες με κιμά & κεφαλοτύρι, Πικάντικος χοιρινός κιμάς με λάχανο & κατίκι Δομοκού, Τάκος με κιμά, καλαμπόκι & λάιμ, Τηγανητά σουτζουκάκια σε κυπριακή πίτα.
Με ένα ταψί και ένα τηγάνι
Τι κοινό έχουν μια πίτσα, μια ομελέτα φούρνου, ένα ρύζι με κοτόπουλο, τα λαζάνια γκρατέν και οι φακές με χοιρινή μπριζόλα; Υλικά εύκολα, που απαιτούν λίγο χρόνο μαγειρέματος και
μόνον ένα σκεύος για το μαγείρεμα!
Πίτσα με βάση από ψωμί Λαζάνια με λαχανικά, ζαμπόν & κεφαλογραβιέρα, Φακές με κάρυ & χοιρινό, Ομελέτα φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο, Κολοκυθάκια στο τηγάνι με σφυρίδα.
Κάθε μέρα
Τα μαμαδίστικα φαγητά δεν θέλουν πολύ χρόνο, είναι πανεύκολα και απαιτούν μόνο ένα σκεύος. Η Funky Cook, κατά κόσµον Εύα Μονοχάρη, µας δείχνει τον τρόπο εύκολα, γρήγορα και πολύ νόστιμα!
Κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι, Κοκκινιστός λαδερός αρακάς, Σπανακόρυζο, Χοιρινή τηγανιά και άλλες μαμαδίστικες νοστιμιές!
Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι!
Τα κόκκινα φασόλια, οι πιπεριές Φλωρίνης, οι μελιτζάνες, το σαλάμι και το Μετσοβόνε γίνονται ευφάνταστοι µεζέδες για τις ξαφνικές επισκέψεις και μας βάζουν στο πνεύµα της έξυπνης διαχείρισης των υλικών μας σε συνταγές του Γρηγόρη Χέλμη. Σε απλή μετάφραση:
Λουκουμάδες με σαλάμι και Μετσοβόνε, Μελιτζάνες με φέτα, Φασολφάβα, Πιπεριές Φλωρίνης.
Πατατομανία!
Από τη μια οι κλασικές με τη λευκή ή κιτρινωπή σάρκα τους, από την άλλη οι γλυκοπατάτες. Αλλες ψωμωμένες, άλλες μακρουλές και πιο λεπτές, όλες μαγειρεύονται εύκολα για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο, και δίνουν γεύση στο καθημερινό μας τραπέζι.
Γκρατέν με πατάτες & γλυκοπατάτες, Ψητές γλυκοπατάτες με μπέικον, κρέμα
& καλαμπόκι, Πατατοσαλάτα με ραπανάκι, άνηθο & σκορδάτη μαγιονέζα και άλλες λιχουδιές…
Αυστηρά για μακαρονάδες!
Ανυπέρβλητες συνταγές για ζυμαρικά, με σάλτσες που θα αγαπήσετε και που μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο για επόμενα μαγειρέματα. Απολαύστε:
Λιγκουίνι με σάλτσα από κρέμα, ντομάτα & κάππαρη, Ζυμαρικά με κιμά λουκάνικου, Βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο, Γρήγορα νουντλς με γαρίδες, Κριθαράκι σαλάτα με τόνο, φασολάκια & ελιές.
Το λιτό της γεύσης
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του για ένα απλό ριζότο και πατάτες με σάλτσα ντομάτας, μας δείχνει πώς να μελώσουμε εύκολα το αρνάκι στην κατσαρόλα και πώς να ετοιμάσουμε τη σαλάτα της ευκολίας.
Φτιάχνουμε από Αρνάκι κοκκινιστό στην κατσαρόλα για αρχάριους και Λαχταριστές τηγανητές πατάτες με σάλτσα ντομάτας μέχρι Σαλάτα με παντζάρια, μπούκοβο & σπόρους μουστάρδας ή Μεξικάνικη αλά ελληνικά.
Μόνος στην κουζίνα
Πιάτα για εργένηδες, πρωτάρηδες στη μαγειρική, για όσους δεν έχουν ιδέα το πώς μπορούν να ετοιμάσουν γεύματα τόσο θρεπτικά όσο και όμορφα, σε πεντανόστιμες συνταγές του Γιώργου Δημητρακόπουλου.
Σαλάτα με χούμους, σιτάρι & ψητό χαλούμι, Τάρτα με ψητά λαχανικά & πράσινη σάλτσα, Φουσκωτή ομελέτα με σπαράγγια & πατάτες, Παέγια λαχανικών, Μπουτάκια κοτόπουλου με ελιές & πατάτες baby.
Κάτι γαλλικό
Το απλό κρουασάν βουτύρου αγκαλιάζει γλυκές ή αλμυρές γεμίσεις και κάνει το πρωινό ή
το brunch άκρως χορταστικό και ενδιαφέρον.
Ακόμα μη χάσετε…
– Μωσαϊκό: Στρώστε μια κόλλα χαρτί, από τη Μελίσσα Στοΐλη
– Συνέντευξη με τον σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα, τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Pomo d’Oro στην Κέρκυρα.
– Η σπουδαία απλότητα μιας πέστο, από την Madame Ginger.
– Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν.
– Τα κρασιά του μήνα από τον Ανδρέα Ανδρουλιδάκη.
– Τρώμε στο εστιατόριο Simul του σεφ Νίκου Θωμά και μοιραζόμαστε τις εντυπώσεις μας.
Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
4. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Τζούλια Γκάρνερ
Η νέα σταρ του Χόλιγουντ από το… Netflix.
Πρωταγωνίστρια του «Ozark», κάτοχος δύο βραβείων Emmy, φαβορί
για Όσκαρ και τώρα, πανέτοιμη να μεταμορφωθεί σε alter ego της Madonna.
Αποκλειστικό
Πιέρ Καρντίν
Ο μόδιστρος που έντυσε το μέλλον.
Ο μεγάλος δημιουργός μιλάει στο «Gala» για τα 70 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας του στη μόδα και ντύνει -νοερά- τις Καρυάτιδες.
Αντριάνα Παρασκευοπούλου
«Πιστεύω στη δουλειά, όχι στο ταλέντο».
Η ανκοργούμαν της ΕΡΤ είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα αφήνει να φανούν για εκείνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Μαρία Ολυμπία – Πέρεγκριν Πίρσον
Θα γίνουν οι νέοι Σάσεξ;
Ο έρωτας με τον κροίσο ιπποκόμη δεν κρύβεται.
Ακόμα:
Pandemic Architrecture
Οι πόλεις του μέλλοντος.
Λορέντζο Ετζιας
Ο γητευτής των διασήμων.
Μόδα & Ομορφιά
Φθνινοπωρινά looks & περιποίηση.
Αυτή την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To GALA, το κορυφαίο περιοδικό των διασήμων.
και με την έκδοση των 2,00€
Διαβάστε στο Gala που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
Τζούλια Γκάρνερ
Η νέα σταρ του Χόλιγουντ από το… Netflix.
Πρωταγωνίστρια του «Ozark», κάτοχος δύο βραβείων Emmy, φαβορί
για Όσκαρ και τώρα, πανέτοιμη να μεταμορφωθεί σε alter ego της Madonna.
Αποκλειστικό
Πιέρ Καρντίν
Ο μόδιστρος που έντυσε το μέλλον.
Ο μεγάλος δημιουργός μιλάει στο «Gala» για τα 70 χρόνια αδιάληπτης παρουσίας του στη μόδα και ντύνει -νοερά- τις Καρυάτιδες.
Αντριάνα Παρασκευοπούλου
«Πιστεύω στη δουλειά, όχι στο ταλέντο».
Η ανκοργούμαν της ΕΡΤ είναι πολλά περισσότερα απ’ όσα αφήνει να φανούν για εκείνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Μαρία Ολυμπία – Πέρεγκριν Πίρσον
Θα γίνουν οι νέοι Σάσεξ;
Ο έρωτας με τον κροίσο ιπποκόμη δεν κρύβεται.
Ακόμα:
Pandemic Architrecture
Οι πόλεις του μέλλοντος.
Λορέντζο Ετζιας
Ο γητευτής των διασήμων.
Μόδα & Ομορφιά
Φθνινοπωρινά looks & περιποίηση.
Αυτή την Κυριακή μόνο στο Gala με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.