Κλείσε τα μάτια. Φαντάσου το απόλυτο μπισκότο. Βούτυρο, καστανή ζάχαρη, κομμάτια σοκολάτας. Και είναι μεγάλο. Άνοιξε τα μάτια. Στο έχουμε. Είναι τόσο εύκολο για να το φτιάξεις και εσύ.

Υλικά
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα καστανή ζάχαρη μαλακή
½ κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
1 αβγό+ κρόκο από 1 αβγό
200γρ. βούτυρο
400γρ. κουβερτούρα σε χοντρά κομμάτια
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού baking soda
1 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Για αρχή προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς. Για να τοποθετήσουμε τα μπισκότα που θα ψήσουμε στο ταψί και να μη μας μείνουν τα μισά εκεί – μαζί και όλη η χαρά του φούρναρη – θα βάλεις αντικολλητικό χαρτί.

Σε άλλη σκηνή της ταινίας «Φτιάχνω Τέλεια Μπισκότα Μόνος/η Μου» σε βλέπουμε να χτυπάς σε ένα μπολ, το βούτυρο μαζί με τις ζάχαρες μέχρι να ομογενοποιηθούν, να προσθέτεις το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια και να χτυπάς καλά μετά από κάθε νέα προσθήκη.

Ωραία μέχρι εδώ. Σε ένα άλλο σκεύος (δεν θα σου πούμε και τι ακριβώς να κατεβάσεις από το ντουλάπι, έλεος…) χτυπάς μαζί το αλεύρι, τη βρώμη, το μπεικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Μετά προσθέτεις το μείγμα σου στο άλλο μπολ, όπου περιμένει υπομονετικά το βούτυρο και τα άλλα παιδιά και μιξάρεις όλα μαζί πια τα υλικά με επιμέλεια και επιμονή. Ρίξε κι εκείνες τις μαγικές σταγόνες σοκολάτας. Μην ξεχάσεις να ξύσεις τις πλευρές και τη βάση του μπολ. Ο καλός ο μάστορας φαίνεται στη λεπτομέρεια.

Το μέγεθος ΜΕΤΡΑΕΙ

Μετά από τόση δουλειά ήρθε η ώρα να πάρεις μια σημαντική απόφαση: Πόσα μπισκότα θέλεις; Ενδεικτικά, με το μείγμα που έχεις μπροστά σου, ένα σκουπ για muffins θα σου προσφέρει 12 μεγάλα μπισκότα, ένα μεγάλο σκουπ για μπισκότο 20 μπισκότα μεσαίου μεγέθους και ένα μικρό 50, αλλά μικρά μπισκότα. Ότι και αν επιλέξεις τελικά τοποθέτησε κάθε χαρωπό ζυμαράκι στο ταψί σου αφήνοντας του τον χώρο που έχει ανάγκη (ναι ρε θέλουν κι αυτά το χώρο τους, όχι μόνο η δικιά σου).

Τελευταίο καρέ το ψήσιμο. Βάλε την τέχνη σου στο φούρνο για 12 με 17 λεπτά μέχρι να πάρει αυτό το χρυσαφί χρώμα με ελαφρώς πιο σκούρες άκρες. Βούτυρο πιάνεις, χρυσός γίνεται!

Αν έχεις παρέα σερβίρεις με ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Αν είσαι μόνος σου απόλαυσε υπεύθυνα.