Ποιος είπε ότι η σάλτσα ντομάτας πρέπει να έχει πολλά συστατικά για να είναι νόστιμη; Βάλε λάδι, σκόρδο και βασιλικό και θα μας θυμηθείς. Κάτι ξέρουν οι Ιταλοί… Η τέλεια σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά!

Υλικά

250γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
10 φύλλα βασιλικού
αλάτι

Διαδικασία

Βάζετε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι και ρίχνετε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, το αλάτι και το σκόρδο. Σκεπάζετε το κατσαρολάκι και αφήνετε τις ντομάτες να μαγειρευτούν για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την ξεσκεπάζετε και λιώνετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά.

Ρίχνετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Ρίχνετε και το βασιλικό και ανακατεύετε ξανά. Η σάλτσα σας είναι έτοιμη!