Η λίστα με τα food trends της νέας χρονιάς συνεχώς εμπλουτίζονται. Έτσι, μετά τη λίστα των Whole Foods που δημοσιεύσαμε πρόσφατα, τις τάσεις της νέας χρονιάς έρχεται να εμπλουτίσει και το Pinterest.
Πολλοί από εμάς καταφεύγουμε συχνά στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να βρούμε διάφορες ιδέες και προτάσεις -από το πώς θα στολίσουμε το σπίτι τις γιορτές μέχρι το πώς θα στήσουμε ένα πιάτο ή θα τρεφόμαστε πιο υγιεινά. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το Pinterest να μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για τα food trends του 2019, βασιζόμενο στις αναζητήσεις των χρηστών του από όλο τον κόσμο. Βρήκαμε και δημοσιεύουμε τη λίστα με τα 10 κορυφαία food trends που αναμένεται να κυριαρχήσουν τη νέα χρονιά, σύμφωνα με το Pinterest:
Μανιτάρια
Οι αναζητήσεις συνταγών που περιέχουν μανιτάρια αυξήθηκε κατά 64% το 2018, συνεπώς προβλέπεται ότι τη νέα χρονιά θα τα δεις να… ξεπετάγονται παντού, από το πιάτο σου μέχρι τον καφέ και το παγωτό.
Δίαιτα Pegan
Το υβρίδιο που προέκυψε από την ένωση της paleo και της vegan διατροφής, φαίνεται ότι θα είναι αυτή που θα δοκιμάσουν όσοι θέλουν να βελτιώσουν τις διατροφικές τους συνήθειες το 2019. Και φαίνεται ότι θα είναι πολλοί αυτοί, μιας και οι αναζητήσεις για το τι να φάει κάποιος με βάση την pegan, αυξήθηκαν κατά 337% το 2018!
https://www.instagram.com/p/BrVwdyyBn4J/
Τεράστιοι μπουφέδες
Μία αναζήτηση στο Pinterest των «grazing tables» όπως ονομάζονται, θα σας φέρει στην οθόνη σας τους πιο πληθωρικούς και εντυπωσιακούς μπουφέδες που έχετε δει ποτέ. Από τι αποτελούνται; Κυρίως από ποικιλία εδεσμάτων, όπως αλλαντικά, τυριά, ξηρούς καρπούς, φρούτα, λαχανικά και αρτοποιήματα και λιγότερο από μαγειρεμένα φαγητά, που στήνονται σε μπουφέδες, συχνά χωρίς καν πιατέλες. Γιατί θεωρούνται τάση; Γιατί μπορεί κάποιος ακόμη και με λίγα χρήματα να κάνει ένα πάρτι στο σπίτι, παρουσιάζοντας κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Φοβερή ιδέα και για γάμους-βαφτίσεις.
Σπιτικό ψωμί
Το 2019 όλο και περισσότεροι θα αφήνουν την ευκολία του φούρνου της γειτονιάς, για να φτιάξουν ψωμί στο σπίτι. Για την ακρίβεια οι αναζητήσεις για παρασκευή και ψήσιμο ψωμιού αυξήθηκαν το 2018 κατά 413%, ενώ πιο δημοφιλή θεωρούνται τα παραδοσιακά προζυμένια ψωμιά.
Νερό με τζίντζερ
Για όσους βρίσκουν το κλασικό νερό βαρετό και θέλουν πάντα να προσθέτουν μέσα κάποιο βότανο ή λαχανικό που θα δώσει γεύση και θα τους παρακινήσει να πιουν περισσότερο, το 2019 είναι η χρονιά του τζίντζερ. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για νερό με τζίντζερ εχουν αυξηθεί κατά 353%.
Μοσχαρίσια ουρά
Κρεατοφάγοι δώστε προσοχή! Το 2019 ξεχνάτε το rib eye και την tomahawk και επιλέγετε μοσχαρίσια ουρά, αν δεν θέλετε να σας θεωρούν ξεπερασμένους. Μάλιστα, οι αναζητήσεις για μοσχαρίσια ουρά έχουν αυξηθεί κατά 209%.
Μαγείρεμα στο αλουμινόχαρτο
Το πακέτο είναι ένας εύκολος και ξεκούραστος τρόπος να μαγειρέψεις, αφού ουσιαστικά βάζεις μαζί όλα τα υλικά και τα ξεχνάς στο φούρνο όσο απαιτεί η κάθε συνταγή. Ούτε να ανοίγεις κάθε λίγο την πόρτα για να τσεκάρεις μην έχει αρπάξει το κρέας, ούτε να προσθέτεις κάθε λίγο και από κάτι. Το κυριότερο; Μετά το μαγείρεμα, τις περισσότερες φορές δεν έχεις να πλύνεις και ταψιά. Δεν είναι να απορεί κανείς που οι αναζητήσεις για μαγείρεμα στο αλουμινόχαρτο αυξήθηκαν κατά 759%.
Σπιτικές μαρμελάδες
Όπως φαίνεται τα χειροποίητα έχουν την τιμητική τους το 2019. Έτσι εκτός από σπιτικό ψωμί, θα φτιάχνεις με τα χεράκια σου και τις μαρμελάδες που θα απλώνεις πάνω του. Για να καταλάβεις πόσο δημοφιλείς θεωρούνται οι σπιτικές μαρμελάδες, οι αναζητήσεις τους αυξήθηκαν κατά 829%. Για να πάρεις νόστιμες ιδέες, ρίξε μία ματιά ΕΔΩ.
Γάλα βρώμης
Όπως φαίνεται το γάλα βρώμης θα είναι το Νο1 φυτικό γάλα, που θα επιλέγουμε το 2019, με τις αναζητήσεις του να έχουν αυξηθεί κατά 186%. Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους αναμένεται να επικρατήσει είναι γιατί δίνει αφρόγαλα σχεδόν τόσο καλό όσο το ζωικό γάλα, άρα είναι εξαιρετική, φυτική επιλογή για latte.
Σαγιότ
Επίσης γνωστό ως chocho, chayote και κολοκύθι του Ιωνά. Ανήκει στην οικογένεια των κολοκυνθοειδών, συναντάται κυρίως στις κουζίνες της κεντρικής και νότιας Αμερικής, μοιάζει κάπως με κολοκύθι με αγκάθια και θεωρείται superfood. Και για να μη νομίζεις ότι πρόκειται για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να δοκιμάσεις, να ξέρεις ότι πωλείται σε ελληνικές βιολογικές αγορές εδώ και χρόνια.