Μία απολαυστική μακαρονάδα με σύγκλινο και άρωμα πορτοκαλιού, που φτιάχνετε στο πι και φι.
Υλικά
- 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 300γρ. σύγκλινο, σε κύβους
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 3-4 κουτ. σούπας μπράντι
- τυρί Σαν Μιχάλη ή λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας τους.Βήμα 2
Στο μεταξύ, βάζετε το σύγκλινο σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε δυνατή φωτιά. Το τηγανίζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσει καλά.Βήμα 3
Το σβήνετε με το μπράντι και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και όπως είναι καυτά τα ρίχνετε στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο.Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με πιπέρι και τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή