Μια σπέσιαλ μακαρονάδα με σολομό και σπανάκι από τον Λάμπρο Βακιάρο που όμοιά της δεν υπάρχει. Και το τυρί κρέμα δίνει μια πλούσια σάλτσα που δεν την χορταίνεις!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το
σπανάκι και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μόλις το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
Παράλληλα, κόβουμε τον σολομό σε κύβους 5×5 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. Τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
Σε ένα multi προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και πολτοποιούμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε όλο το μίγμα πάνω από το σολομό. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (6-8), προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5-6 λεπτά.
Βήμα 2
Συνεχίζουμε προσθέτοντας το
σπανάκι και τα βρασμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μόλις το σπανάκι έχει μαραθεί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε.
Βήμα 3
Παράλληλα, κόβουμε τον σολομό σε κύβους 5×5 εκ. και αλατοπιπερώνουμε. Τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ξύσμα λάιμ, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ.
Βήμα 4
Σε ένα multi προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και πολτοποιούμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε όλο το μίγμα πάνω από το σολομό. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά.