Σκέφτηκα το συγκεκριμένο σάντουιτς ως μια εύκολη και γευστική λύση. Για να το φτιάξουμε δεν χρειάζεται να περάσουμε πολλή ώρα στην κουζίνα, ούτε να χρησιμοποιήσουμε πολλά σκεύη. Η πρωτεΐνη μας; Το κοτόπουλο. Γιατί, ποιος δεν το αγαπά; Και μάλιστα όταν μπαίνει ανάμεσα σε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.

Υλικά
- 2 φέτες ψωμί τοστ
- 400 γρ. κοτόπουλο (μπούτι)
- 100 γρ. γιαούρτι
- 50 γρ. μαγιονέζα
- 50 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. κέτσαπ, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 10 ml χυμό λεμονιού
- 2-3 ελιές ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν
- 4 φέτες τσένταρ
- 4 φέτες ντομάτας
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το κοτόπουλο για 25΄ μέχρι να μαλακώσει, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.
Βήμα 2
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το ανακατεύουμε με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, καθώς και τις ψιλοκομμένες ελιές.
Βήμα 3
Παίρνουμε τις φέτες ψωμιού τοστ και τις φρυγανίζουμε ή τις περνάμε από ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη μία πλευρά του ψωμιού στρώνουμε την κοτοσαλάτα και από πάνω το τσένταρ. Ψήνουμε το σάντουιτς στον φούρνο στους 180°C για 4΄.
Βήμα 4
Αφού βγει από τον φούρνο, προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
Συνταγή: Γρηγόρης Κίκης (Σεφ του εστιατορίου Upon)
Φωτογραφία: Αντώνης Γιαμούρης