Αυτή η ζεστή σαλάτα είναι ιδανική για να συνοδεύσει κρεατικά πιάτα ή να σερβιριστεί ως ένα απλό και νόστιμο ορεκτικό
Υλικά
- 4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
- 3 κουτ. σούπας εξ.π. ελαιόλαδο
- 3 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
- 1 λεμόνι, τον χυμό
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για περίπου 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και καούν.
Βήμα 2
Μόλις τα πράσα γίνουν μαλακά προσθέτουμε τα καβουρδισμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε για να πάρουν τα πράσα και τα καρύδια μια ελαφριά οξύτητα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Μεταφέρουμε τη ζεστή σαλάτα σε πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό για γεύση και χρώμα.