zesti-salata-prasa-karydia-anoigma
clock icon
35'

Ζεστή σαλάτα με πράσα και καρύδια

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος)
  • 3 κουτ. σούπας  εξ.π. ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας καρύδια, χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα
  • 1 λεμόνι, τον χυμό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αυτή η ζεστή σαλάτα είναι ιδανική για να συνοδεύσει κρεατικά πιάτα ή να σερβιριστεί ως ένα απλό και νόστιμο ορεκτικό

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για περίπου 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και καούν.

Μόλις τα πράσα γίνουν μαλακά προσθέτουμε τα καβουρδισμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε για να πάρουν τα πράσα και τα καρύδια μια ελαφριά οξύτητα.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Μεταφέρουμε τη ζεστή σαλάτα σε πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό για γεύση και χρώμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και σοτάρουμε για περίπου 10΄-15΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και καούν.

Βήμα 2

Μόλις τα πράσα γίνουν μαλακά προσθέτουμε τα καβουρδισμένα καρύδια και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν οι γεύσεις.
Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε για να πάρουν τα πράσα και τα καρύδια μια ελαφριά οξύτητα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Μεταφέρουμε τη ζεστή σαλάτα σε πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό για γεύση και χρώμα.