Μια σωστά φτιαγμένη πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει άνετα και ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα. Προσθέτουμε καλαμάρι Naturel Altura, κρεμμύδι,κάππαρη και καρότο και γίνεται η απόλυτη σαλάτα της Σαρακοστής-και όχι μόνο.
Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ. Τις κόβετε στη μέση.
Σουρώνετε τα καλαμάρια, αφαιρείτε το εσωτερικό τους κόκαλο και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες.
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όλο το κρεμμύδι για 1 λεπτό και το ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις μεταφέρετε σε μπολ. Τις κόβετε στη μέση.
Βήμα 2
Σουρώνετε τα καλαμάρια, αφαιρείτε το εσωτερικό τους κόκαλο και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο όλο το κρεμμύδι για 1 λεπτό και το ρίχνετε στο μπολ με τις πατάτες. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.