Κι όμως, φτιάχνουμε ζελέ ψυγείου και με γεύση σοκολάτας. Ένα φίνο και δροσερό επιδόρπιο με πολύ λίγες θερμίδες, που μας κάνει και καλό.
15'
Ζελέ σοκολάτας – πλούσιο σε κολλαγόνο και με μόλις 69 θερμίδες/μερίδα
Υλικά
- 3 κ.σ. βιολογική ζελατίνη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 3 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα ποτήρι με νερο ρίχνουμε 3 κ.σ. βιολογικής ζελατίνης, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 3 κ.σ. κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
Θερμίδες: 69 kcal
Υδατάνθρακες: 4.7 γρ.
Πρωτεΐνες: 7 γρ.
Λιπαρά: 1.4 γρ.