Ζελέ
clock icon
15'

Ζελέ σοκολάτας – πλούσιο σε κολλαγόνο και με μόλις 69 θερμίδες/μερίδα

Υλικά

  • 3 κ.σ. βιολογική ζελατίνη
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 3 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη

Κι όμως, φτιάχνουμε ζελέ ψυγείου και με γεύση σοκολάτας. Ένα φίνο και δροσερό επιδόρπιο με πολύ λίγες θερμίδες, που μας κάνει και καλό.

Σε ένα ποτήρι με νερο ρίχνουμε 3 κ.σ. βιολογικής ζελατίνης, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 3 κ.σ. κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
Θερμίδες: 69 kcal
Υδατάνθρακες: 4.7 γρ.
Πρωτεΐνες: 7 γρ.
Λιπαρά: 1.4 γρ.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα ποτήρι με νερο ρίχνουμε 3 κ.σ. βιολογικής ζελατίνης, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 3 κ.σ. κακάο και χτυπάμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

 

Διατροφική Ανάλυση ανά μερίδα:
Θερμίδες: 69 kcal
Υδατάνθρακες: 4.7 γρ.
Πρωτεΐνες: 7 γρ.
Λιπαρά: 1.4 γρ.