Οι αφράτες αυτές πουτίγκες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στη Μεγάλη Βρετανία, όπου παραδοσιακά σερβίρονται με χοιρινό και σάλτσα gravy και αποτελούν μέρος του κλασικού Sunday roast.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC.
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, δημιουργείτε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε εκεί τα αβγά και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλη κανάτα για να μπορείτε να το μοιράσετε πιο εύκολα στη φόρμα.
Ρίχνετε από μία κουταλιά λάδι σε ένα ταψάκι με υποδοχές για muffins και το βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, το βγάζετε με προσοχή από το φούρνο και μοιράζετε το μείγμα στις θήκες.
Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πουτίγκες και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC.
Βήμα 2
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, δημιουργείτε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε εκεί τα αβγά και σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλη κανάτα για να μπορείτε να το μοιράσετε πιο εύκολα στη φόρμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε από μία κουταλιά λάδι σε ένα ταψάκι με υποδοχές για muffins και το βάζετε στο φούρνο για 5 λεπτά να ζεσταθεί καλά. Στη συνέχεια, το βγάζετε με προσοχή από το φούρνο και μοιράζετε το μείγμα στις θήκες.
Βήμα 4
Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν οι πουτίγκες και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρετε όσο ακόμα είναι ζεστές.