Όλη η νοστιμιά σε αυτά τα χοιρινά παϊδάκια είναι στη μαρινάδα και στο σπιτικό μείγμα μπαχαρικών που θα τα κάνει ακαταμάχητα.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 2-3 κομμάτια μεσαίου μεγέθους χοιρινά ribs
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό του εμπορίου
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών BBQ σπιτικό ή του εμπορίου
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
- 1 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδου (ή φρέσκο ψιλοκομμένο σκόρδο)
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- ½ φλιτζ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Για τη μαρινάδα western
Για το σπιτικό μείγμα μπαχαρικών BBQ
Διαδικασία
Βήμα 1
Μείγμα μπαχαρικών bbq: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Μαρινάδα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βήμα 3
Προετοιμάζουμε τα χοιρινά ribs. Ξεκινάμε αφαιρώντας το τυχόν περιττό λίπος με ένα μαχαίρι. Τοποθετούμε τα χοιρινά ribs σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα μας και τα αλείφουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει η μαρινάδα παντού. Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν στο ψυγείο για 2 ώρες για να μαριναριστεί καλά το κρέας.
Βήμα 4
Όταν τα κάρβουνά μας είναι έτοιμα στο BBQ, τοποθετούμε τη σχάρα όσο πιο ψηλά γίνεται και ψήνουμε τα χοιρινά ribs για περίπου 20 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα συχνά. Σερβίρουμε με φρέσκια πράσινη σαλάτα εποχής.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM