Υπέροχο σνακ για μικρούς και μεγάλους, συνοδεία αρωματικής σαλάτας με ραπανάκι και ρόδι.
Για τις γλυκοπατάτες: Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα πάχους 1εκ. Τις βάζετε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Για τα ρεβίθια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο κρύο νερό ακόμα. Όσο πέστο περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες σε γυάλινο βάζο.
Για τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ απαλά και την κρατάτε στην άκρη.
Συναρμολόγηση: Αλείφετε τις τορτίγιες με πέστο ρόκας, από πάνω βάζετε τις πατάτες, στη συνέχεια σκορπάτε τα ρεβίθια, τον ηλιόσπορο, τα cranberries, λίγα φύλλα ρόκας και κλείνετε σε ρολό. Κόβετε στη μέση τα wraps και τα συνοδεύετε με την αρωματική σαλάτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τις γλυκοπατάτες: Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα πάχους 1εκ. Τις βάζετε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Βήμα 2
Για τα ρεβίθια: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύετε και στη συνέχεια απλώνετε τα ρεβίθια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
Βήμα 3
Για το πέστο: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να πάρετε ένα λείο μίγμα. Αν γίνει πολύ πηχτό, προσθέτετε λίγο κρύο νερό ακόμα. Όσο πέστο περισσέψει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 1-2 εβδομάδες σε γυάλινο βάζο.
Βήμα 4
Για τη σαλάτα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πολύ απαλά και την κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 5
Συναρμολόγηση: Αλείφετε τις τορτίγιες με πέστο ρόκας, από πάνω βάζετε τις πατάτες, στη συνέχεια σκορπάτε τα ρεβίθια, τον ηλιόσπορο, τα cranberries, λίγα φύλλα ρόκας και κλείνετε σε ρολό. Κόβετε στη μέση τα wraps και τα συνοδεύετε με την αρωματική σαλάτα.