Το βραστό είναι η σούπα του μερακλή και μία από τις πιο δυναμωτικές σούπες για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι για βραστό (ποντίκι & κότσι)
- 2 κρεμμύδια
- 2 μέτριες πατάτες
- 1 λευκή γλυκοπατάτα
- 1 μεγάλο πράσο
- 2 καρότα
- 3-4 μικρά άγρια μανιτάρια
- 100γρ. σελινόριζα
- 1 φύλλο δάφνης
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- μπούκοβο
- λεμόνι ή ξίδι
Για το σερβίρισμα
Tips
- Προσαρμόστε τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά, αλλά μην παραλείψετε να βράσετε το κρέας σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Η σούπα μπορεί να γίνει και με άλλα κρέατα (γίδα ή πρόβειο).
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε το κρέας και το βάζετε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με νερό, περίπου 1,5 λίτρο. Ξεκινάτε το βράσιμο σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς όσο χρειαστεί.Βήμα 2
Προσθέτετε το δαφνόφυλλο και το ένα κρεμμύδι ολόκληρο, χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και βράζετε για περίπου μιάμιση ώρα.Βήμα 3
Κόβετε τα λαχανικά σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα. Αν χρειάζεται ρίχνετε και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε να βράζετε τη σούπα για 20 λεπτά.Βήμα 4
Τη σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με μπούκοβο και περιχύνοντας με λεμόνι ή ξίδι, ανάλογα την προτίμησή σας.Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook