Μια εύκολη μακαρονάδα που τρώγεται ζεστή, χλιαρή αλλά και κρύα, που μπορεί να γίνει ένα χορταστικό κυρίως πιάτο ή να σερβιριστεί σαν σαλάτα.
Υλικά
- 250γρ. βίδες
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
- 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 150γρ. φέτα
- αλάτι, πιπέρι
- 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
Για τη σος
Tips
- Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.
- Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια.
- Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.Βήμα 3
Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή